Festival Media Mediterranea 20 nastavlja s programom u Titovom parku

Nostalgija i budućnost

Jubilarni 20. Media Mediterranea festival nastavio je sa slavljeničkim programom u petak, 17. kolovoza u Titovom parku nostalgičnim pogledom na prošla izdanja i istovremenim radom na njegovoj budućnosti kroz dječje radionice.

Punih 20 godina, festival koji je započeo kao okupljanje entuzijasta elektronske glazbe, iz izdanja u izdanje pretvarao se u platformu koja je pratila, a često i nagoviještala pozitivne razvojne potencijale i akcije udruga civilnog društva specifično u polju suvremenih umjetničkih praksi, umrežavnja i njihove aktivne participacije u stvaranju kulturnih politika. Mladi ljudi čiji je primarni cilj bio kvalitetna zabava u vlastitoj organizaciji, odrasli su i obrazovali sebe i druge kroz cijeli niz edukativnih, umjetničkih i zagovaračkih aktivnosti koje su se prelile iz samog okvira festivala i dobile svoje nove pritoke u zasebnim projektima krovne udruge Metamedij.

Shvaćanje važnosti kontinuiteta produkcije i konstantnog propitkivanja učinjenog sa željom da se dogodine učini nešto više i bolje, učenje iz posljedica loših odluka i nošenje s entuzijazmom potaknutim pozitivnim rezultatima, prihvaćanje vlastitih ograničenja i njihovo premošćivanje angažmanom stručnjaka u aktualnim i važnim pitanjima s kojima se Media Mediterranea željela suočiti bili su prvenstveno na leđima predsjednika udruge Metamedij, Marina Jurcana koji je u projektnim timovima koji su dva desetljeća radila na obliku i sadržaju festivala bio i ostao jedina matematička konstanta. Na njega je stoga pala zadaća da na ovom rođendanskom okupljanju počasti prošle i sadašnje suradnike s kriškom slavljeničke torte, pokojom fotografijom iz bogate festivalske arhive i opuštenom čakulom o minulim vremenima i budućim izazovima.

U toj gotovo intimnoj atmosferi začinjenoj zvukovima Piknik soundtracka na kojem su nastupali WunschBaum Project, DJ Marino, DJ M. Funkovich  i DJ Cube odvijale us se i radionice za djecu „Doživljaj izmišljenosti“ sekcije Djeca i Arhitektura Društva arhitekata Istre, „FabLabbing – radionica 2D digitalizacije i 3D ispisa“ FabLaba te „Radionica izrade robota“ Lovra Dujnića. Znatiželjnici su mogli dobiti uvid u sve faze razvoja festivala zahvaljujući projekciji foto i vido materijala prikupljenog od 1998. do danas, a u parku su projicirani i najbolji GIF-ovi pristigli na natječaj „Digitalni otpad“. U sklopu festivala je u Muzeju suvremene umjetnosti Istre izložen rad umjetnice Ariane Trümper „Heute wird Morgen Gestern sein – Today will be tomorrow’s yesterday (Pula version)“, rezultat njene pulske Summer Sessions rezidencije, a u Galeriji SKUC je do 23. kolovoza otvorena izložba finalista nagrade za suvremenu umjetnost „Zlatna lubenica 2.0“.

Festival Media Mediterranea 20 nastavlja s programom u subotu, 18. kolovoza u Titovom parku:

19:00 – 21:00 Solidarna eko kuhinja (SEK)

19:00 – 22:00 Morski + gosti

22:00 – 01:00 Meets Foreigners Everywhere (Trip Hop – Dub Set) + VJ’s

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


+ 1 = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum