P.S. PULA – EUROPSKI FILMOVI NA KAŠTELU OD 4. DO 10. KOLOVOZA

Na medijskoj konferenciji održanoj u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre predstavljen je festivalski program P.S. Pula. Ravnatelj Muzeja, Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom programa koji svako ljeto nadopunjuje kulturnu večernju ponudu. Povijesni i pomorski muzej Istre iz godine u godinu pokazao se traženim multifunkcionalnim prostorom u kojem se rado slušaju glazbeni koncerti, održavaju kazališne predstave i tradicionalni festivalski program, program Europolis Merdijani koji atraktivnim naslovima privlači velik broj gledatelja i pruža jedinstveno ljetno kino na otvorenom.

Voditeljica produkcije Nataša Šimunov nadovezala se na program istaknuvši da je sastavljen od najboljih europskih filmskih naslova koji su nagrađivani na najrelevantnijim filmskim festivalima i premijerno prikazani na Pulskom filmskom festivalu. Svaku su večer na rasporedu po dva naslova, od zanimljivog spektra žanrova; od kriminalističkih drama i komedija, do trilera i povijesnih drama i koji su uvelike potvrđeni od kritike i struke.

„Otvorenje 4. kolovoza u 21.30 sati pripalo filmu „Knjižara“  (r. Isabel Coixet), film koji već ima 13 osvojenih nagrada i čak 31 nominacija. Nakon njega slijedi „Sretni Lazzaro“ (r. Alice Rohrwacher) koji je ove godine u Cannesu osvojio nagradu za najbolji scenarij. I ostatak tjedna biti će iznimno dinamičan žanrovima i europskim produkcijama, te vjerujem da će vjerna publika pronaći nešto za sebe u bogatom izboru programa“, dodala je Šimunov. Svi filmovi su podnaslovljeni na hrvatskom jeziku a filmovi koji nisu na engleskom imaju i engleske podnaslove.

„Ulaznice su već u prodaji putem mrežnih stranica pulafilmfestival.hr i kinovalli.net, a iznose 15 kuna po filmu. Pri on-line kupovini plaćanje je moguće izvršiti isključivo putem kreditnih i debitnih kartica, a ispred Kaštela, od 4. do 10. kolovoza plaćanje se vrši isključivo gotovinom u kunama“ kazala je Sanela Pliško.

P.S. Pula – program

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum