Izložba Gorana Grofelnika i Đule Šante u galeriji Luka

Izložba Gorana Grofelnika i Đule Šante bit će otvorena u petak, 14. rujna u 20 sati u pulskoj galeriji Luka, a u organizaciji HDLU-a Istre.

 „Osnovna koncepcija izložbe je da putem komparativnih prikaza ljudskih figura iz pogleda dva  različita autora potencira i širi spektar upotrebe (i antiupotrebe) tijela i tjelesnosti u suvremenoj vizualnoj komunikaciji. Likovnim jezikom dva različita, a slična prikaza i stilizacije figurativnosti u sličnoj mjeri stvaraju šire narativne poglede vezane za globalno shvaćanje tjelesnosti i pojavnosti. Geografsko i kulturološko porjeklo autora u ovom slučaju  nije u fokusu. Fokus je na pristupu i temperamentu autora. Ekspresivne i polikromatske kreacije Gorana Grofelnika uklapaju se  sa monokromatskim i  strogo konceptualnim djelima Đule Šante. Namjera ove izložbe je da se postigne kohezija dva autora s ciljem stvaranja što boljeg uvida posjetiteljima u mogućnost sinergije različitosti i sličnosti“, navode autori.

Goran Grofelnik je rođen u Puli 1962. gdje završava osnovno i srednje obrazovanje. Fakultet Likovnih umjetnosti završava u Beogradu 1989. Od tada stvara i izlaže na 20 ak samostalnih i više desetaka skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i stvara u Puli.

Đula Šanta je rođen u Novom sadu 1968. Diplomirao je na Slikarskom odjelu Akademije umjetnosti u Novom sadu 1995. Živi i stvara u Novom sadu. Paralelno djeluje na području likovne umjetnosti i dizajna, razvijajući svoje vlastite umjetničke strategije kombiniranjem iskustva s oba polja. U svom radu nastoji pažljivo odabrati elemente kroz koje može stvoriti višeslojni narativni okvir. Pokušava ukloniti vizualne materijale iz njihovog uobičajenog konteksta i kombinirati ih u jedinstvene entitete koji mogu komunicirati na različitim razinama.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum