Novi ciklus projekta Film u školi

Javna ustanova Pula Film Festival je u Kinu Valli je 2009. godine pokrenula projekt FUŠ – Film u školi čiji je cilj višegodišnjim djelovanjem i edukacijskim ciklusima pružiti potporu školama u osposobljavanju učenika za razvijanje kulture gledanja i promišljanja filmova. Od 2009. godine u programu je sudjelovalo više od 90.000 djece predškolske i školske dobi, čime je stvorena nova generacija vizualno pismenih gledatelja filmova.

Za novu školsku godinu pripremljeno je jedanaest visokokvalitetnih filmskih naslova koji će se prikazivati tijekom školske godine, sa spektrom tema primjerenim za dječju dob; od poimanja odnosa u obitelji, prirode i društva, do socioloških, antropoloških i povijesnih tema za starije uzraste.

Svaki je film popraćen materijalima za odgajatelje i učitelje koji se sastoje od metodičkog prijedloga obrade filma na satu, sa ključnim pojmovima, podacima i zanimljivostima o filmovima i autorima.

Program FUŠ-a dostupan je na ovoj poveznici.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + = 12

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum