„Gazda“ Darija Juričana u Klubu Pulske filmske tvornice

Dokumentarac „Gazda“ redatelja i producenta Darija Juričana na programu je Kluba Pulske filmske tvornice u četvrtak, 18. listopada u 20 sati. Tri godine trajalo je istraživanje i snimanje ovog filma koji zorno prikazano bujanje Agrokora i povezanost Ivice Todorića s bankarskim i političkim krugovima. Film će putem videoveze predstaviti sam autor, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac. Ulaz je slobodan.

„Ljudevit Juričan, autorov otac, 40 je godina radio u Konzumu. Bio je vršnjak sa svojim dugogodišnjim poslodavcem Ivicom Todorićem. Srednju školu obojica su završili u Zagrebu, a prvo dijete su dobili 1976. – Ivica Todorić kćer Ivu, a Ljudevit Juričan sina Darija. Dario je želio napraviti intervju s očevim poslodavcem, ali on to nije htio, pa je Dario odlučio sam saznati odgovore na pitanja koja su ga zanimala…“, piše u opisu filma.

Dario Juričan rođen je 1976. u Zagrebu. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu komparativnu književnost i germanistiku. Na London Film Academy završio Filmmaking. Radi kao redatelj i producent u Blank_filmskom inkubatoru, www.blankzg.hr. Pokretač filmskih magazina Filmonaut i Point Blank. Sudjelovao na Berlinale Talent Campusu. S filmom „Imaš ti neku priču“ bio u konkurenciji Locarno film festivala, 2012. Nagrađen za najbolji scenarij za film „I,J,K,L“ na Danima hrvatskog filma, 2012. Nakon filma „Gazda“, 2018. režira i producira nastavak filma „Gazda:početak“.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum