Održana radionica izrade fanzina Mini Zini 2019

U Prostoru urbane kulture u Fažani održana je edukativna radionica izrade fanzina. Dvodnevna edukativna radionica izrade fanzina održana je preko vikenda 24. i 25. studenog u Prostoru urbane kulture u Fažani. Polaznici radionice zajedničkim su kreativnim rješenjima izradili mali fanzin koji sadrži i kalendar za 2019. godinu a u konačnici je otisnuto 100 primjeraka.

Fanzin je neprofitabilna i nezavisna publikacija rađena prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu. Sudionicima radionice bili su na raspolaganju razni alati za rad i print publikacije te printevi i grafike koji nisu iskorišteni na radionici Print Zine 2018. Koja se održala u srpnju ove godine. Fanzini i izložba grafika sa te radionice bili su izloženi na skate rampi preko vikenda.

Radionicu je mentorirao i organizirao Oleg Morović a sudjelovalo je 12 polaznika koji su oblikovali po jednu stranicu zajedničkog fanzina koristeći pisaču mašinu, akrile, kistove, fotokopirali i kolažirali tekstove, fotografije i ilustracije te ga na kraju umnožili i uvezali. Jedan je primjerak pohranjen u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u Prostoru urbane kulture. Sudionici radionice dobili po nekoliko primjeraka fanzina dok se ostali mogu dobiti u Kasarni i to besplatno.

Priredio B. V.

Fotografije Kasarna

Leave a Reply


− 9 = 0

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum