PREDSTAVA SUVREMENOG CIRKUSA „RUTINA“ U Društvenom centru ROJC

Predstava suvremenog cirkusa „Rutina“ koju će izvesti slovenska grupa Cirkusarna NaokROG na programu je u subotu, 1. prosince s početkom u 20 sati u Društvenom centru Rojc, u prostorima kazališta Dr. Inat.

„Dvije stolice, dvije užadi šire se vertikalno i vodoravno. Stol koji proizvodi zvukove. Tri lika koji se suočavaju s rutinom svakodnevnog života i traže izlaz iz tmurne prisutnosti i bježe od jednog neizvjesnog sutra – priče o njihovim životima mogle bi biti dijelom bilo kojeg prosječnog slovenskog grada. Hoće li moći pobjeći iz svakodnevne rutine? Ili će ih to putovanje još dublje povući u rastuću ludost njihove svakodnevice života?“, piše u opisu predstave.

Predstava Rutina nova je slovenska produkcija koja se pojavljuje na disfunkciji odnosa u našem svakodnevnom životu i portretira ga kroz jezik suvremenog cirkusa i žive glazbe koja se može shvatiti kao pozadina ili kao glavni dio showa.

Predstava je primjerena za sve uzraste.

Cirkusarna NaokROG je kolektiv formiran kao način organiziranja male zajednice cirkuskih umjetnika u Ljubljani s ciljem da pronađu mjesto gdje bi suvremeni cirkus mogao biti prakticiran i izveden. Prije četiri godine pronašli su utočište u Autonomnoj tvornici Rog – bivša tvornica bicikli. Cirkusarna NaokROG je prostor i kolektiv  koji održava se bavi razvojem suvremenog cirkusa kroz organizaciju treninga, kabarea, festivala, nastupa,a istodobno je grupa koja stvara suvremene produkcije cirkusa.

Predstava se izvodi u sklopu projekta “Opčini me novim cirkusom” koji je podržao Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum