Radionica izrade fanzina „Mini Zini 2019“ u fažanskoj Kasarni

Prostor urbane kulture poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u edukativnoj i kreativnoj radionici izrade fanzina koja će se održati 24. i 25. studenog 2018. u Kasarni u Fažani.

Fanzin je neprofitabilna i nezavisna publikacija rađena prema d.i.y. (do it yourself – uradi sam) principu najčešće tiskana u manjoj nakladi. „Mini Zini 2019“ je dvodnevna edukativna i kreativna radionica izrade fanzina, u ovom slučaju male publikacije koja će sadržavati i kalendar za 2019. godinu.

U izradi nove publikacije koristiti će se razni grafički elementi koji su nastali na radionici „Print zine 2018“ održane u Kasarni u srpnju ove godine. Mini fanzini biti će izrađeni u nakladi od 100 primjeraka te će se besplatno djeliti sudionicima radionice, članovima udruge te svim posjetiteljima Prostora urbane kulture u Fažani.

Svi potrebni materijali i alati za rad i print publikacije su na raspolaganju a dobrodošli su i oni zainteresirani za izradu vlastitog fanzina. Po jedan primjerak od svakog fanzina biti će pohranjen u Fanzinoteci, arhivu nezavisnih publikacija koji se vodi u Prostoru urbane kulture.

Radionica/druženje održati će se u poslijepodnevnim satima subote i nedjelje 24. i 25. studenog 2018. godine. Prijave nisu potrebne a radionica kao i korištenje prostora, alata i materijala je besplatna i otvorena za sve uzraste.

Tokom subote i nedjelje biti će izloženi izložba i fanzini nastali na radionici „Print Zine 2018“ a u nedjelju po završetku Mini Zini radionice spremamo prigodni domjenak i glazbeni program za sve sudionike i posjetitelje.

Radionica će se održavati u poslijepodnevnim satima od 17 do 20 sati a sudjelovanje je besplatno. Voditelj radionice je Oleg Morović.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 9 = 14

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum