Zagreb film festival gostuje u Kinu Valli od 15. do 18. studenog

Šesnaesto izdanje Zagreb film festivala, osim u Zagrebu, održati će se i u šesnaest gradova diljem Hrvatske, a u Kinu Valli će gostovati od 15. do 18. studenog. Svakodnevno će se prikazivati po jedna projekcija iz izbora Glavnog dugometražnog programa, od kojih je posljednja, iz popratnog programa, uz slobodan ulaz.

Prvi na rasporedu je „Voljeni“ (r. Gustavo Pizzi), film koji je i otvorio 16. ZFF i koji slovi za jedan od najboljih naslova ovogodišnjeg programa. Film donosi toplu obiteljsku priču o majci koja teško prihvaća odvajanje od najstarijeg sina kojemu se smiješi sportska karijera.

Svježa i energična komedija koja donosi modernu obradu bezvremene priče o Cyranu de Bergeracu jest „Stari momci“ (r. Toby MacDonald), koji ujedno progovara o temama klase i otpora prema autoritetu.

„Halla ide u rat“, (r. Benedikt Erlingsson) urnebesna je komedija koja glavnu junakinju vodi kroz dva paralelna života; jedan je tipičan mirni, uzoriti a drugi osvetnički.

Najbolji film za djecu 2017. godine na filmskim festivalima u Berlinu, Oulu, Toronto, ZlinuFilm – „Amelie u bijegu“ (r. Tobias Wiemann), obiteljska je avantura koja donosi priču o obitelji i prijateljstvu, a prikazati će se uz slobodan ulaz.

Cjelokupni raspored možete pronaći OVDJE.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum