4. Pulica u kaputu – Dani dječjeg filma od 20. do 23. Prosinca u kinu Valli

4. Pulica u kaputu od 20. do 23. studenog, u jutarnjim i popodnevnim terminima u Kinu Valli donosi 11 zanimljivih filmova namijenjenih najmlađima i u kojima će podjednako uživati i stariji, budući da će se prikazati od renomiranih filmova starijeg datuma do suvremenih visoko ocijenjenih filmova.

Prvi film na rasporedu je „Dumbo“ (grupa redatelja) arhivski film o svevremenskom dugouhom sloniću. Slijediti će ga obiteljska pustolovina „Zlogonje“ (r. Raško Miljković) u kojoj se Jovan i Milica upuštaju u neobičnu avanturu oslobađanja.

21. prosinca „Gordon i Paddy“ (r. L. Hambäck) rješavaju tajnu nestalih oraha a istog dana sedmogodišnji „Hamid mašta što će učiniti s 5 rupija“ (r. P. Panjuani) koje će dobiti od bake.

U subotu „Karsten i Petra na planinarenju“ (r. A. Lindtner Næss) donose novu uzbudljivu avanturu s kampiranja, „Pat i Mat 2: Ponovo u akciji“, s popularnom poštapalicom „A je to“ tajne improviziranog majstorstva, a „Wendy 2 – najbolji prijatelji zauvijek“ (r. H Olderdissen) toplu priču o prijateljstvu između djevojčice i konja. Animirana pustolovina „ZOOks“ (r. D. Leue , K. Leue) će pak, prikazati neobično savezništvo desetogodišnje Robin i Wolfa, nasljednika prijestolja.

Posljednji dan započinje kultnom „Damom i Skitnicom“ (grupa redatelja), pričom o ljubavi između psa s pedigreom, naviknute na život na visokoj nozi i mješanca s ulice. „Chuskit“ (r. P. Ramasubban) je živahna djevojčica koja zbog nezgode ne može ostvariti svoj san o odlasku u školi, a „Fantazija“ (grupa redatelja) je Disneyeva kolekcija animiranih interpretacija najvećih skladbi zapadne kulture.

Dio filmova će, uz podnaslove, biti čitani kako bi i najmlađi mogli pratiti projekcije. 

U tijeku su i prijave za Flipbook, besplatnu radionicu izrade filmske knjige. Jednodnevna, dvosatna radionica održavat će se svakodnevno od 20. do 23. prosinca, a polaznici će, izuzev izrade vlastite filmske knjige, dobiti uvid u svijet animacije i animiranog filma. Prijava je obavezna i vrši putem e-pošte fus@kinovalli.net. Broj mjesta je ograničen, te će prednost imati polaznici po redoslijedu prijave.

Ulaz na sve projekcije i popratne programe je besplatan, a besplatne ulaznice je moguće preuzeti na blagajni kina svakodnevno od 16 do 22, a vikendom od 10 do 12 sati.

Informacije o filmovima možete pronaći u prilogu ove poruke ili na stranici www.kinovalli.net.

Priredio B. V.

 

Leave a Reply


+ 1 = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum