Art Panoptikum VII u Gradskoj radionici

Serija javnih predavanja o vizualnim umjetnostima Art Panoptikum nastavlja se u Gradskoj radionici u subotu, 26. siječnja u 19.30 sati.

Na početku se predstavlja dosad najopsežnija retrospektivna izložba pokojnog američkog umjetnika Jean-Michel Basquiata u Fondation Louis Vuitton u Parizu. Druga tema posvećena je također retrospektivnoj izložbi pod nazivom „Not Everyone will be taken into the future“ slavnih ruskih konceptualnih umjetnika Ilye i Emilie Kabakov u Tretyakov galeriji u Moskvi. U sljedećoj temi riječ je o izložbi Bangkok Art Biennale koja se po prvi puta održava u Tajlandu. Nakon toga slijedi tema o Kochi-Muziris Bijenalu kao najvećoj izložbi suvremene umjetnosti u Indiji. Nadalje, bit će predstavljena tri umjetnička sajma: The Outsider Art Fair koji je upravo završen u New Yorku, zatim Art Basel Miami koji je krajem prošle godine održan u Miami Beachu u SAD-u i naposljetku o prvom Taipei Dangdai umjetničkom sajmu koji je prošlog vikenda održan u glavnom gradu Tajvana. Nakon toga prezentirat će se rezultati istraživanja koji pokazuju kako tromp l’oeil murali mogu učiniti život lakšim bolesnicima s demencijom, a na kraju će biti predstavljena umjetnička rezidencija koju organizira Villa Lena Fondazione iz Toskane.

Art Panoptikum zamišljen je kao edukativna aktivnost koja pruža priliku zainteresiranoj javnosti da se upozna s temama iz vizualnih umjetnosti kroz ciklus javnih predavanja koja pružaju aktualne informacije iz ovog područja na jednostavan i razumljiv način s popratnim tekstualnim objašnjenjima vizualno obogaćenim mnoštvom fotografija i video isječaka prikupljenim iz popratnih izložbenih i medijskih materijala te različitih internetskih portala koji profesionalno prate teme iz područja suvremene umjetnosti. Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum