Izložba “San u kamenu” za slijepe i slabovidne osobe u Svetim srcima

Izložba “San u kamenu” koja je namijenjena slijepim i slabovidnim osobama bit će otvorena utorak, 15. siječnja u 13 sati u pulskom muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca.

Izložba će se održavati usporedno s već postavljenom izložbom “Prapovijest u rukama” koja je također namijenjena slijepim i slabovidnim osobama. Obje će izložbe trajati do 1. veljače kada se obilježava i Noć muzeja.

Izložba “San u kamenu” sadrži motive iz drevnih kultura Amerike, Dalekog Istoka, Grčke, Egipta kao i motive hrvatske kulturne baštine, a postav u Puli biti će dodatno obogaćen i izlošcima koji predstavljaju Arheološki muzej Istre. Uz svaki izložak izrađen je opis na Brailleovu pismu. Izložba je već održana u gradovima Osijeku, Sisku i Varaždinu.

Udruga Slijepih i slabovidnih osoba Istarske Županije također je pokazala interes za izložbu i surađuju u pripremi kod pripreme i usklađivanju opisa na Brailleovom pismu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum