Noć muzeja 2019. u Puli

Noć muzeja na temu “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost” bit će održana u petak, 1. veljače s početkom u 18 sati, a u Puli su se ovoj popularnoj manifestaciji pridružili Muzej suvremene umjetnosti Istre, Povijesni i pomorski muzej Istre te Arheološki muzej Istre.

Program Noći muzeja u Puli:

Muzej suvremene umjetnosti Istre

18.00 – 01.00

ARTSTA(I)RS – PRILOG STALNOM POSTAVU

.18.00 – 01.00

ARTSTEPS – IGRAONICE / UZ STALNI POSTAV

18.00 – 01.00

MUSEUM SHOP: ART2GO – PREDSTAVLJANJE NOVITETA IZ MUZEJSKE TRGOVINE

18.00 – 01.00

NAGRADNA IGRA: MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST

18.00 – 01.00

U FOKUSU

zastupljeni autori: Juraj Dobrović, Božica Dea Matasić, Tomislav Brajnović, Petar Brajnović, učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula…

22.00 – 01.00

DUO TATIANA & TONI – KONCERT UŽIVO

Duo Tatiana i Toni čine dvoje pulskih glazbenika, Tatiana Giorgi i Toni Selaković. Zajedno sviraju tri godine, a repertoar grade na glazbi koju osobno slušaju i vole. Od mainstream glazbe današnjice pa do velikana kao što su Beatlesi no s velikim naglaskom na glazbu 90.tih (Radiohead, Morcheeba..) .

18.00 – 01.00

DRUŽENJE UZ KUHANO VINO, ČAJ I TRADICIONALNE ISTARSKE SLASTICE

Povijesni i pomorski muzej Istre

18.00 – 01.00

“ČUVARI ISTARSKIH FRESAKA”

Izložba tematizira povijest istraživanja, restauracije i konzervacije istarskih fresaka.

18.00 – 18.00

ON LINE BAZA KULTURNE BAŠTINE PATRIMONIO CULTURALE ISTRIANA

Startanje digitalne baze kulturne baštine Istre koja će korisnicima biti dostupna preko domene www.ppmi.hr. Riječ je o kontinuiranom unošenju fotografija i kataloških jedinica predmeta pokretne i nepokretne baštine u Istri, tzv. virtualnom muzeju Istre.

18.00 – 01.00

“BOKS U PULI”

Povijesni i pomorski muzej Istre ovom je izložbom želio prikazati tradiciju boksa, inače najtrofejnijeg sporta u Puli, približiti Puljanima i gostima pulske boksače, od kojih su neki postigli iznimne rezultate na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini. Izložba prikazuje povijest amaterskog boksa u Puli, tradicija kojega seže od 1920-ih godina na ovamo.

18.00 – 01.00

“BUZET NA STARIM RAZGLEDNICAMA”

Izložbom je predstavljena iznimna muzejska građa – stare razglednice Buzeta i okolice iz Zbirke starih razglednica PPMI-a i Zbirke razglednica Zavičajnog muzeja Buzet. Uz stare razglednice Buzeta, izložene su i stare razglednice svih mjesta Buzeštine koje postoje u fundusima oba muzeja. Izložba je zamišljena kao šetnja starim gradom Buzetom i manjim okolnim mjestima.

18.00 – 01.00

“FRONTE SE POČINJU BUDITI RUDOLF CVETKO I PRVI SVJETSKI RAT”

Gostujuća izložba donosi priču o austrougarskom vojniku Rudolfu Cvetku koji je vojni rok služio u Puli tijekom Prvoga svjetskoga rata i svojim je fotografskim aparatom zabilježio iznimno zanimljive motive u Pazinu, Puli i okolici – Medulinu, Šišanu, Valturi i Vodnjanu. Izložba je rezultat međumuzejske suradnje PPMI i Narodnog muzeja Slovenije.

20.00 – 21.30

KONCERT

koncert skupina “URAR” i “THE LOW KICKS”

Arheološki muzej Istre

18.00 – 01.00

GALERIJA C8, CARRARINA 8 IZLOŽBA „ANAMNEZA – POVIJEST BOLESTI U ANTIČKOM SVIJETU“

Izložba „Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu“ predstavlja jednu od najvećih zbirki rimskih medicinskih i farmaceutskih instrumenata u Europi, a koja se čuva u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Tema izložbe priča je o liječenju i pristupima liječenju u antičkom (grčkom i rimskom) svijetu. Posjetitelji će besplatno moći provjeriti vid, izmjeriti tlak i šećer te provjeriti svoju težinu.

18.00 – 01.00

MUZEJSKO-GALERIJSKI PROSTOR SVETA SRCA, IZLOŽBA „PRAPOVIJEST U RUKAMA“

Intenzivan rad u sklopu projekta Come In! rezultirao je izložbom “Prapovijest u rukama” kojom se slijepim i slabovidnim osobama, ali i svima ostalima, pruža mogućnost da osjete prapovijesne istarske predmete kako bi mogli lakše stvarati slike u mašti dok slušaju priče o prapovijesnim događanjima i načinu života tadašnjeg čovjeka. Stručno vodstvo u 18, 19 i 20 sati.

18.00 – 20.00

AMFITEATAR U PULI, FLAVIJEVSKA BB – STRUČNO VODSTVO U 18,00, 19,00 I 20,00 SATI

Amfiteatar – stručno vodstvo s početkom u 18,00, 19,00 i 20,00 sati . Animacija uličnih čarobnjaka i pulskih gladijatora uz tradicionalnu ponudu čaja i kuhanog vina.

21.00 – 01.00

AMFITEATAR – PODZEMLJE – ROCK KONCERT

Amfiteatar – podzemlje – rock koncert Veco, Muha & Company

18.00 – 01.00

MUZEJSKO-GALERIJSKI PROSTOR SVETA SRCA, DE VILLEOV USPON 8, IZLOŽBA “SAN U KAMENU”

Izložba „San u kamenu“ sadrži motive iz drevnih kultura Amerike, Dalekog Istoka, Grčke, Egipta kao i motive hrvatske kulturne baštine, a postav u Puli biti će dodatno obogaćen i izlošcima koji predstavljaju Arheološki muzej Istre. Uz svaki izložak izrađen je opis na Brailleovu pismu.

18.00 – 01.00

PROZOR U PROŠLOST, CARRARINA 4 “TRI BISERA DEVETNAESTOG STOLJEĆA IZ FUNDUSA KNJIŽNICE ARHEOLOŠKOG MUZEJA ISTRE

U sklopu izložbi „Prozor u prošlost“, autorica Adriana Gri Štorga predstavlja temu pod naslovom „Tri bisera devetnaestog stoljeća iz fundusa Knjižnice Arheološkog muzeja Istre“. Za ovu priliku izdvojena su tri reprezentativna primjerka monografija koja prikazuju povijesno-slikovne opise putovanja autora (Lavallee – Cassas, Allason, Yriarte) u kojima je obuhvaćeno i područje Istre u 19. st.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 7 = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum