Noć muzeja u pazinskom Kaštelu i državnom arhivu Pazin

Kao i prethodnih godina i ove godine Noć muzeja zajedno organiziraju Etnografski muzej Istre i Muzej Grada Pazina. Na ovogodišnju temu „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“ pripremili su bogati i raznolik program za sve generacije. Pazinski Kaštel će tako u Noći muzeja biti otvoren od 17 do 23, a ulaz na sva događanja je slobodan.

Prvo na programu, u 17.30 sati je igra „Lov na muzejsko blago“ koju je osmislilo tim Muzeja Grada Pazina. Odgovaranjem na pitanja iz povijesti, matematike, umjetnosti i slaganjem puzzli sudionici će imati prilike pokazati koliko poznaju svoj grad. Najbrže i najmudrije čeka poklon iznenađenja.

U 18.30 sati slijedi promocija kataloga aktualne izložbe „Niz dlaku: o kulturološkom aspektu dlaka“, autorica Ivone Orlić i Tamare Nikolić Đerić. Poseban gost promocije biti će Neven Ušumović.

Druga promocija na rasporedu je u 19.30 sati kada će biti predstavljen Katalog Zbirke Proizvodnja tekstila, odjeće, obuće, odijevanja i osobni predmeti. Uz autoricu Mirjanu Margetić, katalog će predstaviti urednica Olga Orlić i dizajnerica Tina Erman Popović. Nakon promocije održati će se radionica izrade kanice na tkalačkoj daščici.

Od 20.30 sata na zadanu temu Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre predstaviti će muzejsku vitrinu Zapisi u oblacima. Za sve one koji žele naučiti kako se obrađuje građa i stvara muzejska zbirka biti će organiziran kustos-kutak. Mario Buletić predstaviti će portal Istarski tradicijski instrumenti.

„Za pozitivnu buku i dobru zabave zaduženi su članovi pazinskog punk banda Sabotaža koji će na koncertu promovirati svoj prvi album. Za kraj treba napomenuti da uz navedeni program posjetitelj mogu razgledati stalne postave oba muzej, izložbe „Gremo na kafe“ i „Niz dlaku: o kulturološkom aspektu dlaka“, te kupiti muzejska izdanja po promotivnim cijenama“, navode organizatori.

Državni arhiv u Pazinu također organizira program za Noć muzeja. U 19 sati Sebastijan Legović će održati predavanje na temu “Povijesni pregled informatizacije Arhiva”, dok će Jakov Kmet u 20 sati govoriti o digitalizaciji arhivskog gradiva. U Državnom arhivu u Pazinu od 18 do ponoć posjetitelji će moći kupiti izdanja DAPA-e, kušati kuhano vino, supu i istarske slastice, te se zabaviti uz izbor glazbe DJ Šurkija (nova digitalna muzika budućnosti) i računalne igrice.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 9

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum