Panel diskusija „Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU“ u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij „Intelektualno vlasništvo“ pozivaju sve zainteresirane na panel diskusiju „Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu EU: članci 11. i 13.“ Koja će biti održana u petak, 11. siječnja u 11 sati,u auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14).

„Direktiva o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu trenutno je u fazi izrade konačnog teksta propisa kojem bi sve zemlje članice EU trebale prilagoditi svoja zakonodavstva. Direktiva je izazvala velik interes javnosti. Osobito su u fokusu članak 13. koji sadržava odredbe za premošćivanje tzv. vrijednosnoga jaza između onoga što na dijeljenju sadržaja kreativaca zarađuju internetske platforme i onoga što kreativci time (ne)zarađuju i članak 11. koji uređuje novo srodno pravo novinskih izdavača.

„Ovaj propis dugoročno će urediti digitalno tržište na području EU. Zato je za sve kreativce koji žele promišljati o svojoj budućnosti na digitalnom tržištu važno da se informiraju i uključe u raspravu o vlastitoj budućnosti. Stoga svim našim članovima prosljeđujemo informaciju i poziv na panel 11. siječnja na kojem će upravo o tome biti riječi“, piše u pozivu na panel diskusiju.

RASPORED DOGAĐANJA:

Pozdravne riječi:

prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu

prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilištau Zagrebu

Panelisti:

sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture RH

Dubravka Šuica, članica Europskoga parlamenta (HDZ – EPP)

Jozo Radoš, član Europskoga parlamenta (HNS – ALDE)

Željana Zovko, članica Europskoga parlamenta (HDZ – EPP)

izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, voditeljica PDSIS „Intelektualno vlasništvo“

Voditeljica panela:

Elizabeta Gojan, novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji

Više informacija o temi ove Direktive potražite na:

https://www.zamp.hr/autorsko-pravo/antipiratske-aktivnosti/pregled/164/direktiva-o-autorskom-pravu-na-jedinstvenom-digitalnom-trzistu

MAKK 2018: panel diskusija “EU direktiva o autorskom pravu”

https://www.article13.org

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum