Predavanje Krešimira Krola o videoigrama u Poreču

„Volim te mama, ali ne više od Fortnitea – Gameri/ce i gamerska kultura između moralne panike i stvarnosti“

Gost Gradske knjižnice Poreč u programu “Prije kave u 2” bit će doc. dr. sc. Krešimir Krolo, profesor na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, koji će u srijedu, 30. siječnja u 12 sati održati predavanje „Volim te mama, ali ne više od Fortnitea – Gameri/ce i gamerska kultura između moralne panike i stvarnosti“.

Jesu li videoigre korisne ili štetne za razvoj djece i mladih? Uče li videoigre mlade nasilnom i diskriminatornom ponašanju? Predstavljaju li videoigre poseban oblik kulture, koji temeljito mijenja način na koji mladi ulaze u interakciju sa svojom okolinom i način na koji vide svijet oko sebe? Kakva je budućnost društvenog razvoja u kojoj videoigre imaju središnju ulogu?

Krolo će kao odgovor na ova pitanja, u sklopu svojega izlaganja, predstaviti glavne pojmove vezane za sociološko razumijevanje videoigara i gaminga kao posebnog oblika suvremene kulture mladih. Također, uz kratku povijest razvoja videoigara i gaminga, bit će govora i o (ne)osnovanim strahovima vezanim za posljedice sve većeg ulaska ovog oblika kulture i kulturne prakse u svakodnevicu mladih, uz sažete prikaze zaključaka najrelevantnijih istraživanja iz različitih znanstvenih područja i polja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum