„Srbenka“ Nebojše Slijepčevića dostupna na Volimdokumentarce.net

Dokumentarni film „Srbenka“ redatelja Nebojše Slijepčevića, prošlogodišnji dobitnik Srca Sarajeva ekskluzivno je dostupan u prvoj domaćoj online dokumentarnoj videoteci Volim dokumentarce.

Nagrađivani i hvaljeni dokumentarac Nebojše Slijepčevića priča je o vršnjačkom nasilju prema djeci druge nacionalnosti u Hrvatskoj. Film prati pripreme za predstavu „Aleksandra Zec“, u režiji Olivera Frljića, a kazališne probe uskoro postaju kolektivna psihoterapija. Film je iznimno uspješno primljen od strane struke i publike, dobitnik je i ugledne Doc Alliance nagrade dodijeljene na festivalu u Cannesu te nagrade Buyens-Chagoll koja se dodjeljuje na festivalu Visions du Reel. Na Motovun Film Festivalu dobio je posebno priznanje žirija, a sa Sarajevo Film Festivala vratio se s čak dvije nagrade – nagradom publike i nagradom za najbolji dokumentarni film.

Na Volimdokumentarce.net dostupan je i Slijepčevićev kino hit iz 2013. godine „Gangster te voli“, film Alessia Bozzera o trapericama i švercu „Trst, Jugoslavija“ te priča o propagandi i provokaciji iz kuhinje kultnog slovenskog benda „Laibach, Dan oslobođenja“ uz mnoge druge festivalske i kino hitove.

U videoteci se nalaze i naslovi svježe pristigli iz kino dvorana, kao što su glazbeni dokumentarac o pop ikoni Whintey Houston, „Whitney: Biti svoja“ i film velikog majstora dokumentaraca Vitalija Manskog „Rodbina“.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 4 = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum