Art Panoptikum VIII u GRADSKOJ RADIONICI

Ciklus javnih predavanja o aktualnostima iz vizualnih umjetnosti Art Panoptikum nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici ove subote, 16. veljače u 19.30 sati.

„Predavanje započinje s izložbom američke umjetničke ikone Jeffa Koonsa u The Ashmolean museum of art and archaeology, koji se nalazi u Oxfordu i predstavlja najstariji javni muzej u svijetu. Nakon toga bit će riječ o izložbi angažirane američke umjetnice Cady Noland koja se može vidjeti u Museum für Moderne Kunst u Frankfurtu. Sljedeća je izložba „Le Partage des Formes“ jednog od osnivača Op-art pokreta mađarsko-francuskog umjetnika Victora Vasarelya u Centre Pompidou u Parizu. Nakon toga slijedi tema o interdisciplinarnom umjetničkom festivalu koji se održava u Kolombu na Šri Lanki pod nazivom „Colomboscope“ iza čega slijedi prikaz grupne izložbe 22 umjetnice koje su radile filmove u Super-8 formatu, a održava se u Museo Universitario del Chopo u Mexico Cityju. Također će biti riječ o 43. Artefieri umjetničkom sajmu koji se nedavno održao u Bologni te o 8. izdanju Art Geneve u Švicarskoj. Na kraju predstavit će se umjetničke rezidencije koje se održavaju u Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu te radovi Patrick Commecyja jednog od najpoznatijih francuskih muralnih slikara“, piše u opisu 8. Art Panoptikuma kojeg uređuje i vodi Boris Bogunović.

Art Panoptikum zamišljen je kao informativna i edukativna aktivnost koja pruža priliku zainteresiranoj javnosti da se upozna s temama iz vizualnih umjetnosti kroz ciklus javnih predavanja u kojima se pružaju aktualne informacije na jednostavan i razumljiv način s popraćeno tekstualnim objašnjenjima, a vizualno obogaćeno mnoštvom fotografija i video isječcima prikupljenim iz izložbenih i medijskih materijala te različitih internetskih portala koji profesionalno prate teme iz područja suvremene umjetnosti.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum