Predavanje „Crowdfunding u kulturnim i kreativnim industrijama“ u galeriji HUIU

Predavanje Luke Piškoriča naziva „Crowdfunding u kulturnim i kreativnim industrijama“ bit će održano u utorak, 26. veljače od 17 do 20 sati u pulskoj galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika.

Tema predavanja su: definiranje pojma crowdfundinga te predstavljanje različitih modela i platformi, ali i osvrt na prednosti i nedostatke; globalni trendovi u razvoju crowdfundinga u kulturnim i kreativnim industrijama; uloga zajednice u razvoju crowdfundinga na lokalnoj razini (predstavljanje lokalnih crowdfunding zajednica, izgradnja zajednice i upravljanje, studije slučaja i utjecaj).

Predavač Luka Piškorič suosnivač je ljubljanskog Poligona, prvog slovenskog kreativnog centra te autonomnog coworking prostora i platforme za neovisne stručnjake, kreativne zajednice i startupove koji djeluju na području kreativnih ekonomija, socijalnog poduzetništva i kulture.

Javno predavanje „Crowdfunding u kulturnim i kreativnim industrijama“ organizira HUiU u sklopu projekta IN DIS ART koje financira Zaklada Kultura nova te sufinancira Istarska kulturna agencija.

„U predavanju možete sudjelovati osobno ili on line. Ukoliko smo vas zainteresirali za sudjelovanje, molimo vas da nam pošaljete vašu prijavu na e-mail: huiu@huiu.hr najkasnije do 25. veljače. U prijavi navedite svoje ime i prezime, naziv udruge, tvrtke, ustanove i sl. iz koje dolazite te kontakt podatke (broj mobitela) uz napomenu želite li na predavanju sudjelovati osobno ili on line. Javno predavanje održava se na hrvatskom jeziku“, napominju organizatori.

Luka Piškorič već 20 godina djeluje na kreativnom i kulturnom području, kao jedan od slovenskih pionira u digitalnom marketingu. Tijekom svog rada surađuje na multidisciplinarnim profitnim i neprofitnim projektima, angažirajući kreativne snage iz različitih područja kreativne industrije i kulture. Suosnivač je Memo Instituta, prve specijalizirane slovenske agencije za kvalitativno istraživanje tržišta i savjetovanje. Također je jedan od osnivača prvog slovenskog kreativnog centra Poligon iz Ljubljane. Poligon je danas prepoznat kao autonomni coworking prostor i platforma za neovisne stručnjake, kreativne zajednice i startupove koji djeluju na području kreativnih ekonomija, socijalnog poduzetništva i kulture. Luka Piškorič održava konzultacije i predavanja te organizira radionice o crowdfundingu, kreativnoj ekonomiji i izgradnji zajednice te razvoju publike. Gostujući je predavač na nekoliko fakulteta koji djeluju u sklopu Sveučilišta u Ljubljani te na brojnim konferencijama diljem Europe. Također je koautor znanstvenih radova i strateških dokumenata o suradničkim i kreativnim centrima koje su naručili slovensko Ministarstvo za gospodarski razvoj i tehnologiju, Regionalna razvojna agencija iz Ljubljane te USAID iz Moldavije. Kao savjetnik za crowdfunding pomogao je brojnim kreativnim i kulturnim stručnjacima i startupima s područja Europe da razviju uspješne crowdfunding kampanje.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum