Projekcija dokumentarnog filma „Kontraband“ u Medulinu

Projekcija dokumentarnog filma „Kontraband“ Viviane Brkarić i Valtera Stojšića bit će održana u petak, 22. veljače u 20 sati, u Multimedijalnom centru Općine Medulin, a u sklopu projekta „Kulturni krug po općini Medulin“. Film će biti prikazan nakon uvodnog razgovora s Vivianom Brkarić i predstavljanja udruge Spod Učke.

„Tridesetih godina prošlog stoljeća za vrijeme talijanske vladavine proglašena je bescarinska zona na obalnom području tadašnje Kvarnerske provincije od Rijeke do Mošćeničke Drage te u Matuljima. Intrigantnu priču o kontrabandu – krijumčarenju donose kazivači od kojih se neki osobno prisjećaju vremena u kojem je lokalno stanovništvo u novonastaloj situaciji vidjelo priliku za način preživljavanja švercanjem robe iz slobodne zone. Gorskim putovima preko Učke nosila se roba i preprodavala. Kontraband je bio opasan i težak posao. Bilo je i pucnjave, pa su prilikom krijumčarenja i bježanja pred financom neki kontrabandijeri i stradali“, piše u opisu filma.

Udruga airsoft klub MUTILA Medulin u suradnji s udrugama Sakramenski i Format provodi projekt očuvanja, valorizacije i promocije istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja „Kulturni krug po općini Medulin“, u sklopu kojega će se od siječnja do lipnja 2019. godine, obilježiti osam značajnih datuma organizacijom deset raznolikih događaja za sve generacije mještana i zainteresiranih posjetitelja. Projekt „Kulturni krug po općini Medulin“ sufinanciran je sredstvima i proveden u suradnji s Općinom Medulin. Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + = 7

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum