22. KIK FEST – Festival klapa Istre i Kvarnera

22. KIK FEST – Festival klapa Istre i Kvarnera održat će se u subotu, 30. ožujka, s početkom u 19 sati, u velikoj dvorani Narodnog doma u Buzetu.

Na natjecateljskoj večeri nastupit će 12 klapa, 7 muških i 5 ženskih, koje će se natjecati za 1., 2. i 3. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, te za posebne nagrade: “Buzećanku” – nagradu publike i “Brkicu” – nagradu za najbolji izvedbu napjeva s elementima istarsko-primorskog glazbenog izričaja.

U kategoriji muških klapa natječu se:

– 4 iz Istarske županije (Lungomare iz Umaga, Brnistra iz Pule, Valdibora iz Rovinja i Pinguentum iz Buzeta

– 3 iz Primorsko-goranske županije (Škrljevo iz Škrljeva, Vinčace iz Novog Vinodolskog i Flumen iz Rijeke)

U kategoriji ženskih klapa natječu se:

– 2 iz Istarske županije ( Teranke iz Pule i Oleum iz Krasice)

– 3 iz Primorsko-goranske županije (Vidulice iz Rijeke, Puntape in Novog Vinodolskog, Bona Forma iz Krka).

O kvaliteti klapskih izvedbi odlučivat će tročlani stručni ocjenjivački sud kojega čine vrsni poznavatelji klapske pjesme: Jasminko Šetka iz Omiša, Davor Capković iz Zagreba i Tatjana Merkl iz Pule. Posebna gošća Festivala je Elis Lovrić, kantautorica i glumica iz Rapca.

Za one klape koje su se prijavile na Festival dalmatinskih klapa u Omišu (Pinguentum, Vinčace, Flumen, Teranke, Vidulice), ovogodišnje će izdanje KIK Festa ujedno biti i audicijski nastup pred povjerenstvom FDK. Naime, gosti 22. KIK Festa bit će visoki predstavnici omiškog Festivala: ravnatelj Mijo Stanić, umjetnički ravnatelj Dušan Šarac i Joško Plastić, inspicijent FDK u Omišu. To će tročlano povjerenstvo odlučiti koje će klape sa sjevernog Jadrana, temeljem  buzetske audicije, steći pravo sudjelovanja na izlučnim večerima, a onda i u samoj završnici omiškoga FDK, najstarijeg i najprestižnijeg klapskog Festivala, 53. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, koji će se održati u lipnju i srpnju 2019. godine.

Organizator Festivala je POU “Augustin Vivoda” Buzet, a suorganizator: Hrvatsko društvo skladatelja – HDS – ZAMP, koji ovu manifestaciju sufinancira iz sredstava koja služba ZAMP prikupi od javnog izvođenja narodnih umjetničkih tvorevina u izvornom obliku, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem natječaja HDS-a za potporu projekata tradicijske glazbe.

Pokrovitelji 22. KIK Festa su Ministarstvo kulture RH, župan Istarske županije i Grad Buzet.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 3 = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum