Dan žena u porečkom kazalištu: Cool Quartet i predstava „Majstor Jura“

12. Zlatni zub, festival komedije i smijeha poziva sve zainteresirane da uz predstavu „Mastor Jura, priča o jednoj djevojci“ i koncert Cool Quarteta na čelu s pjevačicom Ivom Gortan proslave Dan žena u porečkom kazalištu 8. ožujka s početkom u 20 sati.

„Iskrena predstava s kojom će se mnogi poistovjetiti u izvedbi Marijane Matoković i režiji Jelene Hadži-Manev te produkciji Kazališta Tragači i Centra mladih Ribnjak govori o djevojci koja je neobičnim spletom okolnosti za život počela zarađivati renovirajući stanove. Dok gleta zidove na pozornici pratimo njezinu preobrazbu iz djevojke koja je studij napustila zbog ljubavi u snažnu ženu koja je ispočetka izmislila samu sebe. Emocionalna previranja te pronalazak snage za novo i nepoznato ispunit će publiku pozitivnom energijom, a možda donijeti i motivaciju za pokoju dobru životnu promjenu“, piše u opisu predstave.

Proslava Dana žena nastavlja se koncertom Cool Quarteta u foajeu kazališta, na koji je ulaz besplatan. Sastav je to koji uz pjevačicu Ivu Gortan, nekadašnju polufinalisticu glazbenog showa The Voice, čine i bubnjar Dušan Kranjc, stalni član planetarno popularnih 2 Cellosa te Matija Poropat na klaviru i Nenad Mirt na kontrabasu.

U utorak je na Zlatnom zubu nastupio Tarik Filipović, kao peti po redu u natjecateljskom programu, te ispunjeno kazalište do suza nasmijao svojim autorskim projektom „Ćiro“. Službeni program 12. Zlatnog zuba traje do subote, kada će nakon predstave „Brodolomke“ biti dodijeljene nagrade Zlatni i Srebrni zub, a u foajeu će nastupiti Barbara Munjas, dok festival u nedjelju završava dječjom predstavom „Priče iz čarobne kutije“ Teatra Naranča.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 6 = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum