Poziv umjetnicima za sudjelovanje na rezidencijalnom programu Summer Sessions 2019

rok: 03.05.2019

Udruga Metamedij i MI+ platforma objavile su poziv za umjetnike do 35 godina starosti za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions organizira rezidencijalne programe za umjetnike u začetku karijere te nudi produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Glavna ideja ovog međunarodnog programa je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u jednu od inozemnih organizacija kako bi tamo razvijali svoj projekt. Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.

Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.

Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku u iznosu od 2.500 EUR (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.

Partnerske organizacije u projektu: V2_ (Rotterdam, Nizozemska), National Taiwan Museum of Fine Arts (Taichung, Tajvan), Points – centar za suvremenu umjetnost (Kunshan, Shangai, Kina), Hangar (Barcelona, Španjolska), Art Center Nabi (Seul, Koreja), WAMP (Yellowknife, NT, Kanada), Udruga Metamedij (Pula, Hrvatska).

Kako se prijaviti?

1. Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu).

2. Snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt. Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga poželjno da koristite engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju).

3. Videozapis prenesite na Youtube, Vimeo ili slične servise*.

4. Ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi na internetskoj stranici http://www.summersessions.net. Ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.

*imajte na umu da na Youtube-u videozapis možete označiti kao “nenaveden” (unlisted). Time videozapis neće biti vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku.

Rok za prijavu je 3. svibnja 2019.

Za potporu udruge Metamedij prijaviti se mogu isključivo osobe iz Republike Hrvatske.

Rezultati selekcije biti će priopćeni sredinom lipnja 2019.

Za sve dodatne informacije posjetite službenu Summer Sessions stranicu (http://www.summersessions.net) ili nas kontaktirajte putem e-maila: metamedia@email.com

Udruga Metamedij

Metamedij je neprofitna organizacija koja u suradnji s mladima potiče umjetničke i kulturne inicijative u području novomedijske umjetnosti i tehnologija. Od 2001. godine bavi se unaprijeđenjem uvjeta za glazbenu i video produkciju i izdavaštvo mladih autora, razvojem  izvaninstitucionalnog obrazovanja mladih u području novomedijskih umjetnosti i medijske pismenosti, osnaživanjem civilnog sektora u cilju kreiranja javnih politika iz područja nezavisne kulture i politike za mlade te razvojem novih i inovativnih projekata kroz međusektorsku suradnju.

www.metamedia.hr

MI+ platforma

MI+ je otvorena platforma za razvoj suvremenih medijskih kultura u Istri, a čine ju: Labin Art Express XXI, Sonitus, Faro 11, javna ustanova Muzej – Museo Lapidarium, Društvo arhitekata Istre – DAI SAI, Istarska kulturna agencija IKA-ACI i udruga Metamedij.

Platforma je usmjerena na zagovaranje oblikovanja, provedbe, praćenja i vrednovanja kulturne politike u području razvoja izvaninstitucionalne scene s fokusom na suvremenu, inovativnu umjetničku praksu. Nastavlja rad MP3 platforme, a pod novim imenom želi formalizirati status osnivanjem formalne mreže udruga. Osim zagovaračkih aktivnosti provodimo aktivnosti razvoja rezidencijalnih programa, programske suradnje, edukacije šire javnosti s naglaskom na djeci i mladima te jačanja kapaciteta članica

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum