„Nebo nad Berlinom“ Wima Wendersa u Klubu Pulske filmske tvornice

Projekcija igranog filma „Nebo nad Berlinom“ Wima Wendersa iz 1987. godine na programu je u četvrtak, 18. travnja u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice.

Everett Collection / Rex Features ( 716635a )

 

„Berlin je ispunjen anđelima koji slušaju misli smrtnika i pokušavaju ih utješiti. Jedan od njih, Damiel, poželi postati čovjek nakon što se zaljubio u prelijepu Marion, umjetnicu na trapezu…“, piše u opisu filma.

„Nebo nad Berlinom“ kultno je Wendersovo ostvarenje, nagrađivano na mnogim festivalima za kojeg je na festival u Cannesu 1987. godine nagrađen kao najbolji redatelj. Europska filmska akademija, kojoj je Wenders danas predsjednik, nagradila je film 1988. godine nagradom za režiju i sporednu ulogu.

Wim Wenders (1945.) njemački je filmski redatelj, fotograf i profesor na Hochschule für bildende Künste Hamburg. Wenders je smatran za jedno od najvažnijih lica “Novog Njemačkog Vala” 70-ih i jedan je od osnivača njemačke distribucijske kompanije “Filmverlag der Autoren”. U Berlinu 1977. osniva svoju produkcijsku tvrtku “Road Movies” koja je uz većinu njegovih filmova producirala i radove Kena Loacha. Wim Wenders dobitnik je Zlatne Palme u Cannesu za film “Paris, Texas”, Zlatnog Lava u Veneciji, te je tri puta nominiran za nagradu Oscar američke Akademije.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum