Revija suvremenog srpskog filma u Kinu Valli

Revija suvremenog srpskog filma na kojoj će se prikazati pet dugometražnih filmova nastalih tijekom 2018. godine bit će održana od 12. do 16. travnja u pulskom kinu Valli. Reviju otvara „Južni vjetar“ (r. M. Avramović) kriminalistički film o mladom pripadniku podzemne bande u Beogradu koji ugrožava sebe i svoju obitelj kada presretne put mafijaškog vođu koji radi za šefa policije. Na projekciji će prisustvovati koscenarist filma, Petar Mihajlović.

Obiteljska pustolovina „Zlogonje“ (r. R. Miljković) priča je o djevojčici i dječaku koji su uvjereni da im je nova maćeha zapravo vještica. „Ederlezi Rising“ (r. L. Bodroža) znanstveno je fantastična erotska drama o astronautu koji ponovno pokreće operativni sustav androida kako bi je pretvorio u nešto najbliže stvarnoj osobi. Drama „Banditi u potrazi za mamom“ (r. K. Ristić) govori o tri brata i sestre koji upadnu u loše društvo te ih policija smješta u dom za nezbrinutu djecu, a jedini koji je uspio pobjeći traži način da spasi ostale. Posljednji film na rasporedu je „Uspavanka za vojnike“ (r. P. Antonijević) ratni film o učitelju biologije, ratnom veteranu iz Prvog svjetskog rata koji dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice rata gdje nailazi na ostarjelog komandanta te zajedno prizivaju sjećanja njihove Pete divizije.

Revija suvremenog srpskog filma održava se u sklopu Festivala srpske kulture a organizirana je u suradnji s Klubom  Srba Istarske županije, SKUC-om i Filmskim centrom Srbije, i Pula Film Festivalom.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 2 = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum