Izložba Polaroid fotografija Vjerana Juhasa “INSTANTIABLE” u HUIU galeriji

Otvorenje izložbe Polaroid fotografija Vjerana Juhasa “Instantiable“ bit će održano u četvrtak, 16. svibnja u 20.30 sati u pulskoj HUIU galeriji.

„Iako se Polaroid fotoaparati, i oni koji koriste tu tehnologiju, nazivaju “instant fotoaparatima” u današnje vrijeme oni su daleko od toga. Taj nekadašnji trenutak se danas, u doba naprednije tehnologije, smatra vječnošću. Tih 15-ak minuta koje trebaju da se taj divni moment za pamćenje razvije i u potpunosti ukaže pred vašim očima. Upravo ta neizvjesna mala vječnost je ono što budi draž i ljubav naspram toj zapostavljenoj tehnologiji. A nakon što se taj trenutak manifestira on postaje vječan, a i jedinstven zbog svog formata koji je neponovljiv i ne umnoživ. Taj pomno odabrani kadar, promišljen i zamišljen također trajno zauzima mjesto u sjećanju jer mu se treba posvetiti i doživjeti ga. I tako nezasitno ponovo i ponovo u nedogled. Ova izložba je pokušaj da i vi probate doživjeti, makar u minutnoj mjeri, te trenutke koji su ostali zarobljeni u tim malim plastičnim okvirima. Da svojim očima upijete te svojstvene boje i motive te ih ponesete sa sobom u sjećanju, pa makar na jedan instant“, navodi autor.

Izložba ostaje otvorena do 30. svibnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum