Kozmodrum uživo ispred Augustovog hrama u Puli

Nastup hvaljene zagrebačke petorke Kozmodrum u organizaciji kolektiva Music After Dinner koji se trebao održati u subotu, 4. svibnja, prebačen je za subotu 25. svibnja u 20 sati na pulskom Forumu. Nastup Kozmodroma pratit će video mapping u režiji riječkog umjetnika Damjana Šporčića (OBLIK 3).

U polumračnoj atmosferi Foruma s početkom u 20 sati poseban svjetlosni ugođaj izazvat će vizualija u režiji dugogodišnjeg multidisciplinarnog umjetnika Damjana Šporčića iz umjetničkog kolektiva OBLIK 3. Njegova mapping projekcija i animacije na pročelje Augustovog hrama bit će inspirirana organskom glazbom zagrebačkog sastava Kozmodrum.

Hvaljeni i koncertno uvijek fantastični peteročlani ansambl – Kozmodrum čine glazbenici poznati u vrlo različitim glazbenim poljima i oblicima. Idejni začetnik i kreativna pokretačka sila je Janko Novoselić koji piše i obrađuje glazbu te na kraju sjeda za bubnjeve. Uz njega, u postavi su i Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama. Svoju glazbenu mješavinu nazivaju Organic Dance Music, a ista objedinjuje strukture elektronskih stilova i forme preuzete iz duge tradicije jazz i fusion glazbe koja je posebno utkana u njihov izričaj. Svirački je to i prirodni pristup glazbi uz korištenje sasvim “tradicionalnih” instrumenata.

Glazbeno putovanje večeri započet će jedan od domaćih vrtitelja vinila – Borut Cvajner (Vakum Records).Organizatori pozivaju svih da se pridruže glazbenoj atmosferi i uživaju u vizualnom performansu. Nakon Foruma, glazbeno druženje prebacuje se u Galeriju Cvajner. U slučaju kiše događaj će se održati u nekom drugom terminu o kojem će se naknadno obavijestiti.

Music After Dinner (MAD) ime je udruge i produkcijskog tima iza kojeg stoje mladi i poduzetni članovi, no prije svega DJ-evi i strastveni ljubitelji ploča. Udruga je osnovana s ciljem upotpunjavanja glazbeno – scenskih događanja u krugu mladih i lokalne zajednice, promoviranja lokalne glazbene produkcije i kulture vinila.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum