Predavanje Teodora Celakoskog o sudioničkom upravljanju u kulturi

Tijekom Konferencije o javno-civilnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi “Izazovi održivosti partnerstava temeljenih na sudioničkom upravljanju” koja je održana 21. i 22. ožujka 2019. u palači Soardo Bembo u Balama, Teodor Celakoski je održao uvodno predavanje na temu: “Sudioničko upravljanje u kulturi: sudjelovanje u razvoju lokalne kulture i kulturne politike”.

Teodor Celakoski je kulturni radnik i aktivist iz Zagreba. Njegov rad seže od koordinacije kulturnih programa, umrežavanja i kulturnog zagovaranja, do institucionalnih inovacija i političkog aktivizma, a vođen je vizijom kulture kao oblika transformativne agencije.Krajem 1990-ih, zajedno s grupom prijatelja i kolega, osnovao je Multimedijalni institut. Radeći kao platforma,te sa svojim kulturnim centrom MaMa kao spojem različitih zajednica koje se bave digitalnom kulturom,ljudskim pravima i kritičkom teorijom, organizacija je bila orijentirana na razvoj novih oblika javnog djelovanja i kulturne produkcije. Tijekom godina proizvela je različite aktivnosti i razne zajednice u novoj medijskoj umjetnosti, medijskom aktivizmu, digitalnom obrazovanju, društvenoj teoriji, hakerskoj kulturi i digitalnim zajednicama. Teodor je bio koordinator organizacije i vodio je niz ključnih projekata, uključujući Tjedan kulture novih medija i Filmski festival ljudskih prava.Godine 2001. pomogao je pokrenuti Clubture, mrežu za razmjenu neovisnih kulturnih programa u Hrvatskoj. Imao je ključnu ulogu u iniciranju Zaklade Kultura Nova, te POGON.Jedan je od glavnih inicijatora i aktivist u udruzi Pravo na grad.

Izvor

 

Leave a Reply


5 + = 9

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum