„Stvar izbora ili zašto slušam Marčela“ – Predstava o odrastanju i hip-hop večer u klubu Kotač

Predstava “Stvar izbora ili zašto slušam Marčela” igrat će u petak, 10. svibnja s početkom u 20 sati u pulskom klubu Kotač. Gostovanje predstave organizira Udruga Pank u okviru cjelogodišnjeg programa BUTABU čiji je cilj lokalnoj zajednici približiti kulturno-umjetničke prakse koje u fokusu imaju društveno-angažiranu umjetnost, a koje uključuju sudionike u debate, suradnju i/ili društvenu interakciju.

“Stvar izbora ili zašto slušam Marčela” je predstava o odrastanju i donošenju odluka. O malom gradu i o mladim ljudima iz malog grada. O uzorima, ambicijama, o upoznavanju sebe i značaju pronalaženja svog životnog poziva. O tisućama razloga da budemo nesretni i onom jednom koji nam treba da budemo sretni.

Autorski projekt Uroša Mladenovića, nastao u produkciji Teleport teatra u suradnji s Kulturnim centrom Paraćin, predstava je namijenjena prvenstveno mladima i njihovim roditeljima, koja se na kreativan način bavi raznim izazovima s kojima se adolescenti suočavaju na svom putu osamostaljivanja. S jezikom bliskim mladima, glumci Uroš Mladenović i Željko Marković na iskren i zabavan način izazivaju samopouzdanje onih koji se nalaze pred odlukom – uzeti život u svoje ruke ili se prepustiti letargiji. Uroš Mladenović je glumac i redatelj, rođen 1987. u Paraćinu. Završio je glumu na Umjentičkoj akademiji u Novom Sadu, u klasi profesora Ljuboslava Majere, a predstavu Stvar izbora osmislio je u okviru svog magistarskog rada. Živi i radi u Beogradu, Novom Sadu i Paraćinu.

Ulaz na predstavu je besplatan, a trajanje je 50 minuta. Nakon predstave večer se nastavlja uz glazbeni program “Stara škola hip-hopa” za koju će se pobrinuti Shadow MC, Mighty Allen i DJ Kool S.

Organizator programa je Udruga Pank u suradnji s Klubom Kotač. Organizaciju projekta je financijski podržala Zaklada Kultura Nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 4 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum