NAJAVA LJETNE SEZONE KLUBA KOTAČ I KOLONIJE DIGITALNIH NOMADA

Konferencija za medije organizacije Seasplash prilikom koje je predstavljena ljetna shema kolektiva koji djeluje u prostorima Kluba Kotač, održana je u srijedu, 5. lipnja na terasi kluba u Društvenom centru Rojc. Multimedijalni i polivalentni prostor koji zadnjih godinu i pol vrlo aktivno generira kulturne i edukativne programe smješten je u prizemlju Društvenog centra Rojc u kojem pruža prostor za djelovanje raznim kolektivima, udrugama, freelancerima i kulturnim djelatnicima.

Članovi kolektiva i organizatori na press konferenciji su predstavili pojedinačne programe i aktivnosti koje će se održavati narednih mjeseci u samom klubu, ali i izvan njega u novouređenom open air dijelu unutarnjeg dvorišta Dc Rojc.

Klub Kotač sa svojim coworking principom djelovanja predstavlja koloniju digitalnih nomada. Uz pretpostavku da će do 2030. godine oko tri milijarde ljudi svoje poslove raditi putujući svijetom i pri tome neće biti vezani uz radno mjesto, logična je potreba za jednim zajedničkim prostorom koji pruža mirno mjesto u kojem se mogu udružiti, međusobno si pomagati i socijalizirati izvan poslovnih okvira. Zapravo govorimo o terminu “digitalni nomadi”, a Klub Kotač pruža upravo takvo mjesto i uvjete. Koncept coworkinga je predstavio Matej Šimunić, programer, korisnik coworkinga i ujedno predavač.

Ovoga petka, 7. lipnja u 18 sati započinje otvorenje ljetne sezone Kluba Kotač na otvorenom. U programu će sudjelovati četiri razvojne platforme, a na konferenciji su sudjelovali gotovo svi predstavnici istih. Oni su redom Udruga AB Original koji će predstaviti vještine hip-hopa i breakdancea, a podržati će ih DJ crew u sastavu B-Boy Mylo, Nox i Erika.

Andrea Budić, predstavnica projekta Soul Ting i članica kolektiva Soul Sisters, koja djeluje pod aliasom Miss Moon uz podršku selektorice Lucy i vizualne umjetnice Poline Komyagine promovirat će r’n’b žanr i žensko stvaralaštvo.

PowerTape je najmlađa platforma koja je u kratkom roku polučila veliki uspjeh među mladom populacijom. Gaia Radić, suorganizatorica programa, predstavila je mlade DJ-e u usponu koje ćemo imati prilike slušati i gledati u petak. Nick Radošev, Ori, Time To Sl33p i Manscream će uz dva nastupa predstaviti PowerTape platformu. Njih će podržati i polaznici EduSplashove Ableton radionice svojim live actom. PowerTape će svake druge srijede održavati PowerTape Lounge glazbene večeri.

Nakon ovog bogatog programa 8. lipnja program posvećen jazzu prigodnog imena Jazzavac vraća se sa Open Jam Sessionom pod organizacijom basiste Marka Grbca Knapića koji je ujedno i dio instrumentalnog postava zajedno sa Afrimom Shehuom (saksofon) i Željkom Đikićem Đikom (bubanj). Jazzavac će se održavati svakog utorka u mjesecu i okupljat će renomirane pulske glazbenike.

Klub Kotač će 15. lipnja predstaviti novi program Sozial, posvećen elektroničkoj glazbi a pod vodstvom pulskog DJ-a, producenta i izdavača Boruta Cvajnera. Uz njega će od 23 sata miks-pult dijeliti i Mimi, DJ Evan i Disrupted Project.

Lipanj će se programski zaokružiti promotivnim partyjem povodom nadolazećeg Seasplash festivala ( 18. do 21. srpnja) koji će se po prvi put održati u Šibeniku na novoj festivalskoj lokaciji na rtu Martinska, a 22. lipnja ćemo imati priliku poslušati izvođače Roots in Session, DJ Jinsan, DJ Vinko i Algoriddim.

Zadnji vikend u lipnju, rezerviran je za dva live-acta. Program Soul Ting 28. lipnja predstavlja hrvatsku kantautoricu Akleu Neon, a zadnji program u lipnju rezerviran je za program Proces – prvi i za sada jedini program u gradu posvećen LGBTIQ zajednici. Ana Bačić iz organizacije je najavila da će u lipnju- mjesecu Ponosa Proces održati Queer Longe večer u klubu 12. lipnja i koncert uživo benda Tus Nua koji će se održati 29. lipnja. Tus Nua po drugi put nastupaju u Puli u Klubu Kotač, a samo tri dana ranije dijeliti će festivalsku večer sa velikanima poput The Cure, LP, Peter Bjorn and John.

Uz nadolazeći Slurp!Festival i koncert benda Bella Technika 8. kolovoza, ostali programi Kluba Kotač mogu se popratiti i na službenim mrežnim stranicama kluba.

Tekst i fotografije Ivana VOJNIĆ VRATARIĆ

Leave a Reply


9 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum