Roya Quartet na Lisianum Art Festivalu

Umjetnička večer Roya Quarteta započinje s programom u subotu, 29. lipnja s početkom u 20.30 sati u prostoru Zajednice Talijana u Šišanu. Gostovanje organizira Udruga Pank u okviru Lisianum Art Festivala koji obuhvaća tri interdisciplinarna kulturna događaja s ciljem obogaćivanja kulturnog života u općini Ližnjan i ponude kulturnog sadržaja stanovnicima općine i njihovim gostima tijekom ljeta 2019. godine. Svaki projekt ima za cilj poslati određenu poruku publici i produbiti ili stvoriti interes prema raznim vrstama glazbe.

Festival započinje nastupom međunarodno afirmiranog kvarteta saksofonistica Roya Quartet s projektom „Village Ladies“. Projekt na inovativan način spaja elemente folklora s modernom glazbom i zvukom saksofona, a nastaje suradnjom članica Roya Quarteta: Jovane Joka (baritone saksofon), Petre Horvat (sopran saksofon), Weronike Partyka (alt saksofon) i Betke Bizjak (tenor saksofon) Kotnik s kompozitorima iz zemalja podrijetla članica kvarteta (Poljska, Hrvatska i Slovenija). Glazbenice Roya kvarteta potiču iz različitih zemalja i kultura, što ih je navelo na istraživanje svojega porijekla, tradicije i narodne glazbe iz svojih krajeva.

Publika će imati prilike doživjeti kvartet saksofona, kojeg čine sopran, alt, tenor i bariton saksofon, čiji se sastav i specifičnost zvuka susreće na našim područjima. Pored saksofona, u projekt su uključeni i drugi instrumenti i tehnike: elektronika, vokali i tradicionalni narodni instrumenti, kao što su fujara i baraban bubanj. Program je također dopunjen i originalnim skladbama, koji su crpili inspiraciju i znanje iz narodne glazbe. Dodatnu dimenziju nastupu dodat će snimljene zvučne pozadine, a posjetitelje očekuje i poseban vizualni doživljaj s ližnjanskim pejzažima.

Organizator programa je Udruga Pank u suradnji s Miom Grozdanić i Mirjanom Đurđev. Organizaciju projekta podržala je Općina LIžnjan, Turistička zajednica Općine Ližnjan, Zajednica Talijana Šišan, Župa svetog Martina biskupa i Studija za grafički dizajn i izdavaštvo MEDIT. Ulaz na nastup je besplatan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum