18. Glazbene radionice ARENA INTERNATIONAL

18. izdanje Glazbenih radionica Arena International održat će se već tradicionalno u Puli od 31. srpnja do 6. kolovoza u organizaciji Talijanske Unije u Rijeci i Narodnog Sveučilišta u Trstu.

I ove godine gostovat će u Glazbenim radionicama prestižni muzičari iz renomiranih svjetskih teatra i glazbenih institucija kao iz milanske „Skale“,  iz ljubljanske Opere i baleta i drugi uvaženi umjetnici i pedagozi sa talijanskih Akademija iz Milana, Novare, Venecije, Udina, Trsta, njemačkih iz Passaua, slovenskih iz Ljubljane i  Maribora te hrvatski iz Zagreba, Osijeka i Pule.

Njihov boravak u Puli i Areni International dat će priliku mladim glazbenicima, koji sudjeluju u radionicama i koncertnoj publici, mjesto susreta sa eminentnim umjetnicima bogatim glazbenim iskustvom, razmjenu znanja i poznanstva, usporedbe, kao i blisku suradnju, u individualnoj nastavi, komornoj ili u orkestru i zboru.

Tema Radionica s ciljem valorizacije i promocije istarskog glazbenog stvaralaštva posvetili smo Anotoniju Smaregli „Veličanstvena glazba istarskog kompozitora“ povodom 165. godišnjice rođenja i 90. smrti. Gostujući interpreti, umjetnici i profesori te studenti koji su prihvatili našu ideju, postali su štovatelji i promotori glazbe istarskih kompozitora.

Za održavanje koncerata odabrali smo najprestižnije lokacije Grada Pule: u prekrasnoj Katedrali, 31. srpnja u 20 sati – Svečano otvorenje s baroknim ansamblom „ReSonare Consort“; 3. kolovoza u Circolu – Zajednica Talijana- za Koncert „Un palco all’Opera“ sa opernim pjevačima iz klase Maestra Alessandra Svaba u suradnji s cijelim našim teamom profesora i polaznika Radionica; na Forumu u Europskom centru za mir i razvoj UN-a 5. kolovoza u 11 sati za „Aperitiv“ koncert i za Završni Gala Koncert, 6. kolovoza, u crkvi Sv. Franje gdje će nastupiti polaznici i profesori, komorni sastavi, zborovi- među kojima sudjeluju i najmlađi iz Vrtića „Rin Tin Tin“ i orkestar Arena International, a s gostima iz Orchestervereinigung Freyung iz Njemačke pokazujući rezultat sedmodnevnog full immersiona u glazbi.

Više informacija pronađite na službenim stranicama radionica.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum