Dramskopedagoški projekt Mreža u Pazinu

Mreža je novi projekt koji će Grad Pazin ucrtati u kartu Europe kao regionalni dramskopedagoški edukacijski centar. Naime, radi se o projektu kojemu je cilj stvaranje dramskopedagoškog regionalnog centra.

Aktivnosti Mreže započet će 26. kolovoza u Pazinu provođenjem četiriju dramskopedagoških radionica Procesne drame (Ines Škuflić, Maša Rimac Jurinović, Snježana Čubrilo, Iva Nemec) te radionicom Kazalište Materijala koju vodi Ana Malnar. Tim radionicama započinje rad dramskopedagoškog centra Mreža, a edukacije će tog dana proći oko 120 odgojno-obrazovnih djelatnika, knjižničara i voditelja aktivnosti za mlade.

Nositelj i glavni organizator su Udruga i Teatar Tirena, a partnerska organizacija Udruga Kaleido. Suradnici i voditelji edukacija su dramski pedagozi, diplomirani specijalisti dramske pedagogije te profesori s Učiteljskog i rehabilitacijsko-edukacijskog fakulteta. Provođenje projekta omogućio je Grad Pazin.

Sjedište Mreže je u Pazinu. Susreti, platforme razmjene iskustava te raznovrsne edukacije koje će se provoditi u sklopu projekta održavat će se u pazinskim javno-kulturnim prostorima i obrazovnim institucijama.

U Pazinu se dugi niz godina održavao Tirenin kazališni kamp koji je ujedno bio i najpoznatiji hrvatski vaninstitucionalni oblik obrazovanja za medij kazališta. Radionice koje su se provodile u kampu bile su ponajprije namijenjene odgojno-obrazovnim djelatnicima i voditeljima aktivnosti za djecu i mlade. Kako je kroz 15 godina svog postojanja Tirenin kamp educirao veliki broj polaznika, dramskih pedagoga i praktičara, javila se potreba za njihovim umrežavanjem i drugom razinom edukacije.

Tako je nastao projekt Mreža koji okuplja dramske pedagoge s ciljem ostvarivanja međunarodne suradnje te stvaranjem centra edukacije iz područja dramskog izražavanja, dramskog stvaralaštva i dramske kulture namijenjene voditeljima aktivnosti za mlade, učitelje, nastavnike, odgajatelje, rehabilitatore. Osim što je obrazovnog karaktera, dramskopedagoški centar Mreža bit će mjesto istraživanja novih formi i pristupa kazališnom mediju.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 7 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum