Radionica 5Ritmova u Poreču (4. – 6. 10. 2019.)

Udruga Ars.Polis iz Poreča poziva sve zainteresirane na međunarodnu radionicu 5Ritmova, dinamičke prakse „meditacije u pokretu“ koju je razvila američka plesačica i glazbenica Gabrielle Roth krajem 70-ih, najprije kroz svoj rad na Esalen institutu u Big Suru, Kaliforniji te kasnije u The Moving Centeru koji je osnovala u New Yorku. Radionicu će voditi Zdenka Sajko, jedna od prvih učiteljica 5Ritmova u ovim krajevima, s dugogodišnjim iskustvom i dubokom iskrenošću kojom nadahnjuje polaznike radionica.

„Ova praksa je za svakoga tko čezne za plesom i slobodom, bez obzira je li iskusan ili neiskusan plesač ili je do sada plesao samo potajno, u mašti ili iza zatvorenih vrata. Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje, dobrodošle su sve punoljetne osobe bez obzira na spol, rod, fizičku kondiciju, talent ili zanimanje. Dovoljna je samo volja za kretanjem i promjenom. Ovo je ples bez koreografije, učenje bez gurua i, potencijalno, sloboda bez granica“, navode organizatori.

Radionica će se održavati u petak, subotu i nedjelju, od 4. do 6. listopada u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta Poreč iako je moguće je da zbog velikog interesa i broja prijava (preko trideset i pet) bude prebačena u veću dvoranu. U petak će biti održan jedan večernji blok, a u subotu i nedjelju po dva dnevna u trajanju od po tri sata, s pauzom za ručak i odmor.

Cijena je 592 kn za blic prijave do 12. kolovoza ili 666 kn za rane prijave do 4. rujna, uz obaveznu uplatu akontacije od 222 kn na račun Udruge (nakon tog zadnjeg datuma cijena je 888 kn).

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 8 = 9

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum