U INK Počinje Pulski Forum 2019.

Radionica  Pogled na obrazovne institucije pod vodstvom Gavina Crichtona održat će se od 26. do 28. rujna u sklopu Pulskog foruma 2019., u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula..

Većina nastavnika odabire svoju profesiju nadajući se da će inspirirati mlade ljude da ostvare, ne samo svoje potencijale unutar škole, nego i da razviju vještine kritičkog mišljenja potrebne u daljnjem životu kako bi svijet učinili boljim mjestom. Međutim, rad u institucijama koje su često birokratske i krute može utjecati na nastavnike i njihovu karijeru. U ovoj radionici koristit ćemo se tehnikama kazališta potlačenih, uključujući i kazalište slika i dúgu želja, kako bi istražili način na koji makrokozmos institucije ulazi u mikrokozmos učionice i odnos između učenika i nastavnika.

Postavljajući pitanja o pedagogiji i ulozi obrazovanja u društvu, na radionici će se istražiti kako omogućiti da obrazovanje bude čin humanosti, a ne samo alat u službi neoliberalizma.

Gavin Crichton je umjetnički direktor udruge “Active Inquiry” u Edinburghu u Škotskoj. Ima više od četrnaest godina iskustva kao voditelj malih i velikih umjetničkih projekata u Škotskoj i diljem svijeta. Iskusni je voditelj radionica i kazališni redatelj koji se educirao sa stručnjacima unutar metode kazališta potlačenih diljem svijeta uključujući Augusta Boala i Adriana Jacksona. Gavin trenutno radi na velikom projektu koristeći se kazališnim metodama u istraživanju problema stambenoga zbrinjavanja stanovništva u Škotskoj.

Priredila P. A.

Leave a Reply


+ 4 = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum