U Parku skulptura Dubrova završena radionica mozaika

Radionica mozaika u Dubrovi pod vodstvom Zdravka Milića, akademskog slikara i redovitog profesora na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, završila je u subotu, 14. rujna. Radionica je namijenjena studentima i mladim autorima, a na sudjelovanje su ove godine pozvane Marina Rajšić, Alison Ivašić te Mia Knežević.

Radionica  se održavala na otvorenom, u dvorištu Stancije Dubrova, mjestu gdje je prije 50-ak godina započeo Mediteranski kiparski simpozij, manifestacija koja je kreirala i prostor Parka skulptura Dubrova. Zainteresirani posjetitelji mogli su u živo promatrati tijek nastajanja mozaika.

U petak, 13. rujna radionicu su posjetili mediji i labinski gradonačelnik, Valter Glavičić te pročelnik gradskog Odjela za društvene djelatnosti, Borjan Batagelj.

“Raduje me što smo za provedbu radionice ostvarili financijsku podršku Ministarstva kulture RH koje je prepoznalo napore novog vodstva Udruge Mediteranski kiparski simpozij da Parku skulptura podari i popratne sadržaje i nakon nekoliko godina stanke nastavi sa održavanjem programa na ovoj zaista čudesnoj lokaciji. Mozaik je sastavni dio izričaja u Parku, a posebice je vidljiv kroz projekt Bijela cesta. U suradnji s članom udruge, stručnjakom za mozaik, prof. Zdravkom Milićem, osmislio se program koji doprinosi nastavku promoviranja ove specifične tehnike i na mala vrata vraća stvaranje u dvorište Stancije Dubrova.”, izjavila je  Tea Bičić, predsjednica Stručnog savjeta Udruge MKS i programska voditeljica.

Radovi nastali na radionici moći će se vidjeti i na izložbi u crkvici Sv. Stjepana koja će se upriličiti za nekoliko dana.

Priredila P. A.

Fotografije Gloria Sellan

 

 

 

Leave a Reply


6 + = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum