Metamedijator udruge Metamedij – radionica ”Laboratorij zvuka”

Učenici pulske Škole za odgoj i obrazovanje sudjelovali su na glazbenoj radionici ”Laboratorij zvuka” koju je održao Marko Grbac Knapić, pulski glazbenik i producent u petak, 18. listopada, a u sklopu projekta Metamedijator.

Voditelj je prezentirao proces nastajanja glazbe od prvog zvuka do kompozicije koristeći se različitim glazbenim instrumentima. Učenici su se tako upoznali s tibetanskom zdjelom, afričkom kalimbom i glazbenim jajima, te samim time naučili su osnovne pojmove glazbene teorije. Svatko od sudionika imao je priliku okušati se u sviranju navedenih instrumenata. Učenici su bili aktivni u procesu snimanja zvuka, a kasnije pratili moduliranje zvuka na računalu uz pomoć alata softvera Ableton i pripadajućeg mu hardvera Push.

Metamedijator nastavlja s predavanjem Marka Bolkovića iz udruge Sonitus o video mappingu i svjetlosnim grafitima. Završna aktivnost projekta je studijsko putovanje u Rijeku povodom Europske prijestolnice kulture.

Metamedijator namijenjen je educiranju djece i mladih s poteškoćama u razvoju o kulturi u lokalnoj zajednici i uključivanja u nju. Glavni cilj je pomoći u stvaranju razumijevanja, tolerancije i međusobnog poštovanja u zajednici te potaknuti dobre odnose kroz učenje i stvaranje novomedijskih sadržaja. Projekt promovira dostupnost i participaciju u kulturi kroz poticanje građanskog sudjelovanja u stvaranju novih sadržaja. Svrha je  projekta suprotstavljanje težnjama pasivizacije mladih te stvaranje poticajnog okruženja za njihovo aktivno uključivanje, informiranje te zanimanje za umjetnost i kulturu i razvoj vlastitih kreativnih vještina.

Projekt se realizira uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Izvor

Leave a Reply


9 − 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum