Otvorene prijave za radionicu “Remiks identiteta 6”

rok: 28.10.2019

Remiks identiteta je (glazbeni) projekt udruge Metamedij koji se provodi u sklopu MMLab-a i glazbenog community studija Metamusic – kreativnih laboratorija Društvenog centra Rojc, a čija je svrha lokalnim umjetnicima omogućiti uvjete za glazbenu produkciju.

Cilj radionice je producirati vlastite remikseve kroz grupni rad i stručno mentorstvo Noela Šurana, te educirati polaznike o upotrebi digitalnih alata za produkciju glazbe. Radionica je namijenjena svima zainteresiranim za glazbu, zvuk i sound art.

Ovogodišnja tema radionica nadovezuje se na projekt „Sam sobon“ Noela Šurana koji podrazumijeva, istraživanje, dokumentiranje, produkciju i prezentaciju tradicijskih napjeva u stilu dvoglasja tijesnih intervala (kanat). Polaznici će s Noelom istražiti, eksperimentirati i improvizirati pjevanje „na tanko i na debelo“. Materijali snimljeni tijekom radionice poslužit će za novu produkciju u kojoj će se posuđivanjem i mijenjanjem nastalih zvukova stvarati novi i kombinirati s onim elektronskim.

Remiks identiteta će započeti s predstavljanjem projekta “Sam sobom“ Noela Šurana u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojcu u ponedjeljak, 28. listopada u 19 sati.

Projekt će se nastaviti s radionicama 29. i 30. listopada u prostorijama i studiju Udruge Metamedij.

Zainteresirani se mogu prijaviti ovdje. Za dodatne informacije vezano za radionicu možete poslati na: kontakt.radionice@gmail.com.

Noel Šuran, multimedijalni umjetnik i likovni pedagog. Rođen 1986. godine u Puli. Završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti. Trenutno završava poslijediplomski doktorski studij kulturne antropologije i etnologije. U njegovom umjetničkom radu evidentan je antropološki kontekst. Dugi niz godina bavi se nematerijalnom kulturom, posebice tradicijskom glazbom. Uključen je u nekoliko domaćih i međunarodnih znanstvenih i umjetničkih projekata. Zapaženo je sudjelovao na mnogim manifestacijama, susretima, znanstvenim, stručnim skupovima, izložbama, smotrama vezanim uz prezentaciju i edukaciju nematerijalne kulture. Izlagao je u zemlji i inozemstvu. Pored toga sudjelovao je i na mnogobrojnim glazbenim projektima u domovini i svijetu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja. Radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi. Živi i stvara u Lindaru.

Izvor

Leave a Reply


8 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum