Koncert ciklusa Glazbeni poučak po Istri u Pazinu

Koncert ciklusa Glazbeni poučak po Istri 2019. bit će održan u ponedjeljak, 18. studenog u 17 sati u Dvorani Istra Spomen doma u Pazinu. Na koncertu naziva „I mi smo Filharmonija“ nastupat će Gudački orkestar mladih Umjetničke škole Poreč pod dirigentskom palicom Sanje Pančevski.

„Gudači predstavljaju temelj simfonijskog i filharmonijskog orkestra i imaju važne sviračke dionice. Gudački orkestar Umjetničke škole Poreč proširen je trubom, trombonom, flautom i udaraljkama. Razlikuje li se solo nastup od nastupanja u orkestru? Razlikuje li se današnji repertoar od onoga što se slušalo i sviralo do prošlog stoljeća? Zašto je u orkestru važna disciplina ali i timski rad?“, pitaju se organizatori.

Glazbeni poučak je ciklus edukativnih koncerata namijenjen mladima, ali i široj publici koji nudi dodir i doživljaj kulture slušanja ozbiljne glazbe, umjetnosti muziciranja, ali i raznolikost žanrova, instrumenata, skladatelja i znamenitosti na jednom mjestu. Ciljevi ciklusa su predstaviti suvremenu glazbenu scenu u Istri, njegovati pozitivan odnos prema vrijednostima vlastite kulture, kontinuitet koncerata i zimi, educirati informirati i stvarati buduću publiku.

Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata na kojima se predstavljaju odabrane teme koje uključuju glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Izlaganja su popraćena  prezentacijama te interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo. Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu,a od 2015. i u Puli a od 2017 i u Bujama, Umagu, Buzetu. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka.

Organizatori koncerta su POU Grada Pazina i pulski ogranak HDGU-a, a pokrovitelji su Grad Pazin i Istarska Županija.

Program koncerta

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum