Migracije – festival ljudskih prava i sloboda u Rojcu i galeriji Cvajner

Udruga PANK iz Pule, 15. i 16. prosinca organizira manifestaciju Migracije – festival ljudskih prava i sloboda.

Cilj festivala Migracije je podizanje svijesti o čitavom nizu ljudskih prava i “aktivacija” javnosti pri osvještavanju domene ljudskih prava općenito, s posebnim naglaskom na pravima ranjivih skupina kao što su izbjeglice i tražitelji azila.

“Tema migracija još uvijek je vrlo aktualna i važna, a iznjedrila je brojne refleksivne uratke u kontekstu društveno angažirane umjetnosti, koje planiramo prezentirani na festivalu”, pojasnila je Iva Brajković, predsjednica Udruge PANK.

Prvog dana festivala, u nedjelju 15. prosinca u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc s početkom u 17 sati održati će se projekcije dokumentarnog filma “Flotel Europa” Vladimira Tomića u produkciji Selme Jusufbegović i Srđana Keče, te dokumentarnog filma “Tragovima Balkanske” autorice Rebeke Lesac u produkciji TVS.

Program se nastavlja u ponedjeljak 16. prosinca u pulskoj Galeriji Cvajner s početkom u 17 sati. Drugog dana održati će se okrugli stol “Fildžan viška” na kojem će članovi Udruge PANK i novinarka Chiara Bilić zajednički progovoriti o osobnim iskustvima migracija u različitim kontekstima. Nakon razgovora prikazati će se dokumentarni film “We are all in the same boat” Mateja Đuzela i Renate Šimić u produkciji Udruge PANK, a večer će završiti u veselom tonu uz koncert Dina Popovića (Popka) i Maera, te DJ Alena. Ulaz na programe je besplatan.

Festival Migracije dio je cjelogodišnjeg projekta BUTABU, čiji je glavni cilj ukazati na razinu društvene podijeljenosti u spektru aktualne teme ljudskih prava i sloboda. Programi BUTABU lokalnoj će zajednici približiti kulturno-umjetničke prakse koje u fokusu imaju društveno-angažiranu umjetnost, a koja uključuje sudionike u debate, suradnju i/ili društvenu interakciju. Organizaciju projekta je financijski podržala Zaklada Kultura Nova

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 8 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum