Deset projekata i izvođača iz Pule i Istre nominiranih za nagradu Ambasador elektroničke glazbe

Publika do 29. veljače ima priliku on line glasati za nagradu Ambasador, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj. Nagrada Ambasador se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana.

Za četvrtu nagradu Ambasador, 65 članova struke nominiralo je 175 projekata i izvođača iz čitave Hrvatske, a među nominiranima je 10 projekata i umjetnika iz Istre: U kategoriji open air festivala godine nominirana su tri festivala; Sea Star Festival, Dimensions Festival i Outlook Festival. Dimensions Arena: Jeff Mills & Tony Allen Live – koji se održao u pulskoj Areni nominiran je za party godine, za najbolju novu klupsku večer nominiran je Powertape koji se održava u Kotaču, a za klubsku večer i kolektiv godine nominiran je pulski Balance, Filip Motovunski je ponovno nominiran kao najbolji bass DJ, a za najboljeg tech-house DJ-a i remiks godine nominiran je Andrea Ljekaj. Udruge Labin Art Express XXI i Edusplash/Seasplash nominirane su za nagradu udruzi za razvoj i promicanje scene.

Za sve nominirane projekte i izvođače, sudionici i ljubitelji elektroničke scene mogu glasati putem linka http://www.ambasador.hr/online-glasanje do 29. veljače, a pobjednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja.

Svečana dodjela nagrade Ambasador Elektroničke glazbe za ostvarenja u 2019. godini, koju organizira udruga Klubska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba, u Pogonu kulture u Rijeci, 19. ožujka u sklopu „Mjeseca glazbe“ kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Ambasador je više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora. Nagrada odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum