Predstavljanje knjige “Kako je na tvom dijelu neba?” članova kazališta Dr. Inat u galeriji Cvajner

Predstavljanje knjige “Kako je na tvom dijelu neba?” članova kazališta Dr. Inat bit će održano u srijedu, 26. veljače u 20 sati u pulskoj galeriji Cvajner. Promotori su Branko Sušac i Snježana Akrap Sušac, u programu će sudjelovati članovi kazališta Dr. Inat, a glazbeni gost je Maer.

„„Kako je na tvom dijelu neba?“ je knjiga koja objedinjuje tekstove, fotografije i crteže čiji su autori sadašnji i nekadašnji članovi Kazališta Dr. Inat te osobe uključene za njegov nastanak i djelovanje. Dakle, autori su osobe koje su u jednom razdoblju svog života prošli kroz INAT-ovu glumačku školu i sudjelovali u predstavama, ali njihovi talenti kriju se i u drugim područjima. Premda uočavamo da neki radovi imaju sličnosti, zbirku ipak nismo razvrstali po temama. Tekstovi su poredani prema kriteriju jesu li njihovi autori stariji ili mlađi članovi INAT-a. Likovni su radovi, s druge strane, ubačeni između tekstova da bi povremeno obogatili cjelinu. No, nemaju tematske veze s tim tekstovima, već je njihova estetika diktirala na kojem će se mjestu naći. Ova zbirka vrijedna je uspomena INAT-ovcima, ali i onima koji vole kazalište ili na bilo koji način promišljaju o stvarnosti želeći zadržati u njoj sve što je lijepo, a promijeniti ono manje lijepo“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum