Laboratorij Gajnice – Poziv mladim umjetnicima i umjetnicama

rok: 22.05.2020

Otvoreni likovni pogon poziva mlade umjetnike i umjetnice do 35. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru o participacijskoj umjetnosti i umjetnosti u zajednici koji će se održati u drugoj polovici lipnja ove godine u Zagrebu. Uz voditeljicu programa, povjesničarku umjetnosti Mašu Štrbac, na seminaru će gostovati arhitekti Kristina Careva i Rene Lisac, voditelji projekta Akupunktura grada (2009-danas) – zajedno će predstaviti mogućnosti participativnog rada u javnom prostoru. Odabrani će se umjetnici-ce i/ili umjetnički timovi uz potporu i posredovanje voditeljice programa povezati s lokalnim stanovništvom u Gajnicama i Gornjem Stenjevcu, dvama naseljima u najzapadnijoj gradskoj četvrti Podsused-Vrapče – s njima će raditi na osmišljavanju i pripremi umjetničkog rada koji će biti izveden krajem godine u javnom prostoru u naselju. Tema rada proizaći će iz zajedničkih susreta umjetnika-ca s građanstvom. Osigurana su sredstva za produkciju rada/ova u iznosu do 6.000 kuna.

Na seminar se može prijaviti individualno ili u grupi. Potičemo na prijavu umjetnike-ce koji žive u zapadnom dijelu Zagreba ali i one koji su u Zagreb doselili iz drugih sredina, odnosno iz drugih mjesta ili gradova u Hrvatskoj. Mogu se prijaviti umjetnici-ce iz različitih disciplina, studenti-ce kao i mladi profesionalci-ke iz područja vizualnih umjetnosti, multimedije, scenskih i izvedbenih umjetnosti, arhitekture, dizajna te primijenjenih umjetnosti. Podržavamo prijavu interdisciplinarnih timova koji mogu uključivati članove-ice iz drugih disciplina i područja (humanističke, prirodne i društvene znanosti).

Rok za prijavu je, uslijed privremene stanke u travnju, produljen do petka, 22. svibnja 2020.

Prijavljuje se putem online prijavnice u kojoj pored osnovnih podataka o prijavitelju-ici (dob, obrazovanje, radno iskustvo) treba navesti razloge za prijavu (tzv motivacijsko pismo). Ono će biti važan kriterij pri odabiru polaznika-ca za seminar. Na seminaru su nakon prvog kruga prijava slobodna još četiri mjesta.

Seminar će se održati u drugoj polovici lipnja ove godine – točan termin bit će određen sukladno razvoju epidemiološke situacije, o čemu ćemo obavijestiti na stranicama programa. Razmatramo mogućnost da seminar radi zdravstvene sigurnosti održimo na otvorenom.

Eventualna pitanja u vezi Poziva mogu se uputiti na adresu ured@otvorenilikovnipogon.org ili telefon  097 643 9713 (Maša Štrbac). Prijavljeni-e će o rezultatima biti obaviješteni mejlom.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum