„Nevidljiva Savičenta“: radionica Slušajmo pokretom

rok: 10.06.2020

U Mediteranskom plesnom centru, u sklopu dvogodišnjeg projekta „Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“, 13. i 14. lipnja bit će održana treća po redu dvodnevna radionica pokreta i plesa za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi u svrhu razvoja psiho-fizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti. Voditelji radionica su pedagozi i plesni umjetnici u području suvremenog plesa.

„Kroz radionicu Slušamo pokretom koristeći pokret i ples istraživat ćemo kako slušati sebe, druge i kako uspostaviti odnos povjerenja. Slušati sebe uspijevamo kada smo prisutni u trenutku, kada su tijelo i misli usklađeni. Zagrijavanjem i pokretanjem tijela kreirat ćemo vlastiti ples, poigrati se našim mislima i istražiti kako su oni isprepleteni. Nakon toga ćemo kroz različite vježbe i igre osvijestiti kako neverbalnim putem usmjeriti pozornost na druge, slušati ih i zajedno kreirati razgovor, odnosno ples. U ugodnoj atmosferi stvaramo povjerenje i odnos koji nadilazi razlike među nama“, objašnjavaju organizatori.

Radionica će se realizirati uz poštivanje svih mjera i preporuka donesenih od strane Stožera civilne zaštite RH. Radionica je prilagođena svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika, bez obzira na prijašnje plesno iskustvo i dob.

Voditeljica Ivana Pavlović, kao izvođačica i koautorica surađuje s brojnim koreografima i autorima kako domaćim tako i inozemnim (Irma Omerzo, Natalija Manojlović, Ana Kreitmeyer, Zrinka Šimičić, Sonja Pregrad, Vilim Matula, Anton Lachky, Bo Madvig, Alice Chauchat) u produkcijama Teatra &TD/Kulture promjene SC-a, BADco., O.N.E., Eks scene, MARMOT-a, Liberdance-a, KunstTeatra i Multimedijalne kolibe. Kroz svoje umjetničko djelovanje razvijala je poseban interes za improvizaciju i suradnju s glazbenicima i skladateljima kroz projekte i festivale (Muzički Biennale Zagreb i Festival Improspekcije- Međunarodni festival improvizacije). Zajedno s nekoliko mladih umjetnica osnovala je kolektiv Tras koji se okuplja oko ideje vlastitih projekata kroz poziv na suradnju renomiranim koreografima i redateljima. Završila je 200-satni GaiaYoga TT program edukacije za joga učitelja. Diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. S kolegicom Petrom Chelfi 2019. pokrenula je Kompakt, organizaciju koja nudi edukativne programe za osobni rast i razvoj spajajući plesne i kazališne s metodama iz psihologije.

Prijave se zaprimaju do 10. lipnja, a kontakte za prijave je: 098 1975 666 (Nina). Broj prijava je ograničen, a radionica je besplatna za sve polaznike.

„Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, provodi Općina Svetvinčenat u partnerstvu s udrugama civilnog društva: Šikuti Machine, Apoteka — Prostor za suvremenu umjetnost, Mediteranski plesni centar (ZPA) i Povijesna udruga Kaštel. Ovaj sinergijski projekt lokalne samouprave i organizacija civilnog društva cilja ostvariti društvenu promjenu razvojem novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi usmjerenog prema održivom kulturnom razvoju Općine Svetvinčenat. Pozivajući se na koncept “prevođenje tradicije u suvremenu kulturu” partneri će osmisliti i realizirati umjetničke programe koji odgovaraju potrebama lokalne zajednice.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum