Novi termini BOOKtige i Verša na šterni

„Proljeće i rano ljeto uvijek su u Gradskoj knjižnici Poreč rezervirani za iznimno važna događanja kojima se neizmjerno vesele svi korisnici, ljubitelji pisane riječi, brojni sudionici i posjetitelji. Poštujući mnoge preporuke za zdravlje koje su do sada donesene i koje su još uvijek na snazi, za Međunarodni festival pročitanih knjiga – BOOKtigu i XXVII. Susret čakavskih pjesnika Verši na šterni, definirani su novi termini, a oni su samo uvod u bogatu kulturnu jesen u organizaciji porečke knjižnice“, javljaju iz Gradske knjižnice Poreč.

XXVII. Verši na šterni, susret čakavskih pjesnika i predstavljanje istoimene zbirke, održat će se u subotu 12. rujna, kada će 59 pjesnika i pjesnikinja, čije su pjesme odabrane na ovogodišnjem natječaju, biti pozvano da na Batistelinoj šterni kazuju svoje stihove.

13. BOOKtiga i sajam pročitanih knjiga BOOKtižin, ove će se jeseni održati od 1. do 4. listopada u parku Matije Gupca. Na dan otvorenja Festivala, u četvrtak 1. listopada, upriličit će se svečana dodjela Nagrade BOOKtiga ovogodišnjem dobitniku za najčitaniji roman u Istarskoj županiji, laureatu Kristianu Novaku i njegovom Ciganinu. Na ovogodišnjem BOOKtižinu publiku očekuje više od 5.000 knjiga koje će moći kupiti po simboličnoj cijeni, uz pregršt dobrih knjiga u ponudi gostujućih antikvarijata.

“Verši pa BOOKtiga, pa Mjesec hrvatske knjige i promocija zbirke PoZiCa, uz dodjelu nagrada i pohvala učenicima na natječaju Laurus nobilis, radionice, književne večeri, predavanja i putopisna druženja, dovoljni su razlozi da pratite Gradsku knjižnicu Poreč i budete dio svih kulturnih događanja koji će vas zasigurno obogatiti. Sve novosti možete pratiti na web stranici Gradske knjižnice Poreč, gdje se možete i upisati u newsletter putem poveznice, te na FB stranici porečke knjižnice“ poručuju iz Gradske knjižnice Poreč.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum