21. FESTIVAL PLESA I NEVERBALNOG KAZALIŠTA SVETVINČENAT

Plesom i zajedništvom usprkos dobu neizvjesnosti

• Ovogodišnje, 21. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se od 24. do 26. srpnja.

„Proljetni mjeseci prolazili su u strepnji i brizi hoće li se Festival uopće moći održati, a ako i hoće u kojem će to biti obliku i kako se prilagoditi novonastaloj situaciji? Kako sa znatno smanjenim financijskim sredstvima organizirati Festival bez da mu narušimo kvalitetu te ne iznevjerimo umjetnike, publiku, posjetitelje i stanovnike Savičente? Unatoč i usprkos svim izazovima ovog vremena, dvadeset i prvo izdanje Festivala u ponešto izmijenjenom izdanju održat će se i ove godine“, navode organizatori.

Festival će otvoriti predstava „Prostor za revoluciju“ BITEF plesne kompanije iz Srbije, a tijekom tri festivalska dana na poznatim lokacijama – u Kaštelu Grimani te na gradskoj Placi publika će pratiti program umjetnika iz Belgije, Španjolske, Italije, Francuske i Hrvatske.

„Po prvi puta domaćoj će se publici predstaviti katalonska koreografkinja Roser López Espinosa s predstavom „Trama“, a u sklopu selekcije Top 20 Aerowaves umjetnika u posljednje dvije sezone gledati ćemo „Harleking“ autorskog dvojca Enrica & Ginevre, „Beat – I just wish to feel you“ belgijskog Dope kolektiva te duet za muškarca i dijete „Des gestes blancs“ Sylvaina Bouilleta i Luciena Reynesa. Na festivalu će se premijerno izvesti i predstava „Legenda o panici“ pulske autorice Aleksandre Mišić, a koja nastaje u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“, javljaju organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum