O FEMINIZMU NA LJETNOJ LITERARNOJ POZORNICI KLUBA-KNJIŽARE GIARDINI 2

Ciklus književnih promocija na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffè-a  „Dvojka“ nastavlja se s feminističkim temama i autoricama iz nove Frakturine biblioteke.

U srijedu, 29. srpnja s početkom u 21 sat, Puležanka Jasna Jasna Žmak, autorica zbirke eseja „One stvari“, te Lana Pukanić autorica knjige „Tinejdžerke i drugi monstrumi“, razgovarat će o temama izostavljenim iz svakodnevnih razgovora koje se tiču feminizma, ženske seksualnosti, feminističke kritike kulture i svakodnevice te odnosa javne i privatne sfere pojedinca. Uvod u dinamičan, intrigantan i nadasve nesputan razgovor o nepravedno zapostavljenim temama u javnom diskursu priredit će Magdalena Vodopija.

Književna promocija nastala je povodom sudjelovanja Lane Pukanić na projektu ljetnog kina na otvorenom Kino Katarina.

Dinamičnim stilom i mnoštvom primjera Jasna Jasna Žmak u knjizi „One stvari“ progovara o ženskoj seksualnosti, tijelu, željama i društvenoj zapostavljenosti razgovora o onim stvarima. Knjiga „One stvari“ čitateljicu potiče da kroz autoričina iskustva i promišljanja razmisli o sebi, svome tijelu te o stvarima koje je navikla skrivati od svoje okoline pa čak i od sebe same.

Lana Pukanić, anglistkinja i književna komparatistkinja bila je jedna od urednica feminističkog portala MUF koji je djelovao od 2014. do 2018. godine. Od 2018. radi kao glavna urednica feminističkog portala Krilo. U zbirci eseja „Tinejdžerke i drugi monstrumi“ kroz povezivanje osobnog i političkog, publicistike i književnosti, ozbiljnog i zabavnog predstavlja nov i jedinstven glas na feminističkoj i književnoj sceni. „Tinejdžerke i drugi monstrumi“ zbir je analitičkih eseja o seksizmu u hrvatskom društvu, seksualnom radu i transfobiji s duhovitim i nadrealnim tekstovima u raznim žanrovima kao kviz, kolaž, putopis do parodijske poezije i eksperimentalne kratke priče.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + = 7

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum