STUDIO TUMPIĆ/PRENC DOBIO NAGRADU MEĐUNARODNOG INSTITUTA ZA INFORMACIJSKI DIZAJN

Rovinjski Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc nastavlja s nizanjem međunarodnih priznanja. Već nagrađivani rad vizualnog identiteta i unutarnje signalizacije Gradskih bazena Pula ovjenčan je i Zlatom u kategoriji signalizacije na dodjeli nagrada Međunarodnog instituta za informacijski dizajn – IIIDaward. Nagrađeni radovi objavljeni su na ceremoniji održanoj putem platforme Zoom na kojoj su sudjelovali dobitnici sa svih kontinenata.

Međunarodni institut za informacijski dizajn osnovan je 1986. godine u Beču s ciljem razvoja informacijskog dizajna kao neovisnog stručnog područja. U međuvremenu je postao globalna mreža za sve kojima je posao činiti informacije jasnima u svakodnevnom životu, biznisu, obrazovanju i znanosti. Institut dodjeljuje nagrade svake treće godine, a članovi stručnog žirija iz deset zemalja u ovom su izboru među radovima iz cijelog svijeta vrednovali kvalitetu, dostupnost i efikasnost informacija te atraktivnost i eleganciju.

“Nakon nagrade European Design Award za ovaj rad, puno nam znači još jedno inozemno priznanje. Drago nam je da je i ovaj žiri prepoznao upravo rad u koji smo uložili poseban trud. Nije bilo jednostavno napraviti projekt na tako velikoj površini bazena koji će ostvariti efikasnu komunikaciju unutar objekta i istodobno obogatiti arhitekturu te na svoj način zabaviti korisnike”, kazao je Anselmo Tumpić, kreativni direktor rovinjskog studija.

Nagrađeni radovi činit će četvrto izdanje publikacije IIIDawarda te izložbe koja će biti organizirana u više od deset zemalja diljem svijeta. Prva će biti održana već ovog ljeta na Designforumu u Beču, a na njoj će se naći i rad tima studija kojeg čine Anselmo Tumpić, Anton Licul Grk i Sara Prenc Opačić.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 3

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum