Dani Grada Labina

Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Labina, u nešto skromnijem obliku, obilježit će se raznim događajima te trajati od četvrtka 13. kolovoza do srijede, 19. kolovoza.

Prvi događaj ovog četvrtka s početkom u 20 sati u Narodnom muzeju Labin je otvorenje izložbe „Industrijska baština Siska – prošlost i sadašnjost“, a istu večer u 21 sat kraj Špine u Starom gradu održat će se vrhunski Jazz koncert Astrid Kuljanić i Mat Muntz Dua. Obzirom na epidemijske mjere, ograničen je broj posjetitelja koncerta te će kao i za koncert održan u mjesecu srpnju, od srijede biti dostupne  besplatne ulaznice u uredu Turističke zajednice u Starom gradu.

Petak, 14. kolovoza donosi nam dodjelu nagrada za najljepše okućnice i balkone Grada Labina, a svečanost će se ovoga puta održati kraj „Peškarije“ u Starom gradu, dok nam večernji sati donose otvorenje izložbe u Gradskoj galeriji naziva  „Labin i gosti“. Otvorenje je planirano za 20 sati.

U subotu, 15. kolovoza održat će se svečana sveta misa u Župnoj crkvi u Starom gradu, dok će u nedjelju od 10 sati na Trgu labinskih rudara, u blizini gradske tržnice, prolaznike zabaviti Gradski orkestar Labin.

Ponedjeljak, 17. kolovoza, ujedno i dan Grada Labina rezerviran je za najsvečaniji dio, održavanje svečane sjednice Gradskog vijeća s početkom u 10 sati, a ovogodišnje mjesto održavanje je Mala dvorana Sportskog centra Franko Mileta. U večernjim satima, na Titovom trgu održati će se koncert Gradskog orkestra s početkom u 20 sati.

Zadnji dan svečanog obilježavanja, srijeda, 19. kolovoza rezervirana je za koncert Klasičnog ljeta 2020.: Duo Pustički – Gilming u Malom kazalištu. Početak koncerta je u 21 sat.

Izvor

Leave a Reply


− 2 = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum