Klub & knjižara Giardini 2: BORNA VUJČIĆ na terasi caffea „Dvojka“

Ciklus književnih događaja na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffèa „Dvojka“ nastavlja s promocijom koja slavi 20 godina kreativnosti, upornosti i izdržljivosti jednog od najosebujnijih festivala u regiji – Kazališta Ulysses. Nakon premijere na Brijunima, u srijedu, 12. kolovoza u 21 sat pulskoj publici predstavit će se knjiga „Od prvog čina: 20 godina kazališta Ulysses“ mladog dramaturga i pisca Borne Vujčića. Razgovor s Bornom Vujčićem o knjizi „Od prvog čina – 20 godina kazališta Ulysses“ vodit će Magdalena Vodopija. Na promociji se očekuju posebni gosti.

Kada su 2001. godine Rade Šerbedžija i Borislav Vujčić osnovali Kazalište Ulysses, Borna Vujčić imao je sedam godina i toga je ljeta sa svojim roditeljima došao na otok. Dvadeset godina kasnije, taj ondašnji dječak, a današnji pisac napisao je svoju priču o Kazalištu Ulysses. Priču o predstavama koje je publika gledala i od dramama iza kulisa, o stvaranju u zahtjevnim otočnim uvjetima i predrasudama koje prati Ulysses, urnebesnim anegdotama, o ljubavima, rastancima, ponovnim susretima, prijateljstvima, pijanstvima, suzama i radostima jednog kazališta i njegovoj dvadesetogodišnjoj plovidbi.

Borna Vujčić autor je proznih, dramskih i scenarističkih radova što uključuje i dramu „Pečat“ izvedenu u produkciji kazališta Ulysses. Također je napisao roman „Nužno zlo“ o gimnazijskom mikrosvijetu i njegovim protagonistima koji je predstavljao na 21. Sajmu knjige u Istri. Na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu 2016. godine predstavljen je kao mlada nada hrvatske književnosti zajedno s Ružicom Aščić, Katjom Grcić, Ivom Tkalec, Zoranom Antičević, Ivanom Jozić i Valentom Pavlić.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum